Nxt Museum

 
 

Prikkel je zintuigen met de kunst van de toekomst.

Nxt Museum is het eerste museum in Nederland dat volledig is gewijd aan digitale kunst. De tentoonstelling Shifting Proximities neemt je mee naar 8 grootschalige, interactieve kunstinstallaties. Ontdek waar kunst en technologie samenkomen.

We exposeren kunstwerken die gebruik maken van moderne technologieën van het heden en van de toekomst. Omdat kunst de tijdsgeest weerspiegelt, geloven wij dat de meest innovatieve kunst ons de mogelijkheid geeft om op de impact van technologische ontwikkelingen te reflecteren. Een moment van bezinning in een realiteit die alsmaar sneller doorontwikkelt.

Het museum is gevestigd in een voormalige productiestudio in het hart van Amsterdam-Noord – een plek die zich bij uitstek leent voor het ontdekken, maken en tentoonstellen van mediakunst. Deze vorm van kunst experimenteert met technologische mogelijkheden en toepassingen; dynamisch en niet gebonden aan een vorm. Onze  ruimte biedt een broedplaats voor deze vorm van kunst; een plek waar verschillende kunststroming en wetenschappen samenkomen en tentoongesteld kunnen worden. Een plek voor life performances, educatie, creatie, zang, dans en meer.

Het is onze missie om vooruitstrevende vormen van creativiteit te stimuleren. Wij zien de toekomst als een van de meest fascinerende concepten van het menselijk brein. Het is een onuitputtelijke bron van inspiratie die ons in de greep houdt en de vraag oproept: ‘What’s Nxt?’. Met het oog op technologische en sociale ontwikkelingen is deze vraag een groter mysterie dan ooit tevoren. Ga je mee op zoek naar het antwoord?

 

 

Nieuwsbrief