OBA Molenwijk

 
 

Naast winkelcentrum Molenwijk ligt de gelijknamige OBA. Deze grote buurtbibliotheek biedt veel ruimte voor lezen, leren en ontmoeten. Er is een grote collectie boeken, luisterboeken, cd-roms en games. Er zijn ruim honderd kranten en tijdschriften, in de nabijheid van de prettige, grote leestafel. Ook voor de jeugd is er veel te beleven, zo is er een aantrekkelijke hoek met boekjes voor baby’s, peuters en kleuters.

In de bibliotheek worden wisselende exposities van kunstenaars uit Noord gehouden en er zijn jaarlijks fototentoonstellingen over het oude Noord. Regelmatig vinden er activiteiten plaats voor zowel kinderen als volwassenen. Een overzicht staat in de agenda op deze website. OBA-leden kunnen dagelijks een uur gratis gebruik maken van internetpc’s. Niet-leden betalen € 1,10 per 30 minuten. In de bibliotheek zijn twee oefen-pc’s te vinden.

De OBA biedt alle Amsterdammers plekken waar hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, hun talenten tot bloei komen, zij elkaar ontmoeten en actief deelnemen aan het maatschappelijke leven.

Samen met partners, buurtinitiatieven, instellingen en bewoners werken we aan locaties waar iedereen kansen voor persoonlijke ontwikkeling heeft. Zo dragen we bij aan individuele groei en een betrokken samenleving.

Het is een unieke, openbare vrij toegankelijke plek in de stad waar Amsterdammers samenkomen,  zichzelf kunnen en mogen zijn, zich kunnen uiten en tot bloei komen. Door deze ontmoeting en kennismaking met elkaar, ontstaat er interactie en dialoog en dragen we als co-creatie platform bij aan saamhorigheid en eensgezindheid in de stad.

Nieuwsbrief