OBA Waterlandplein

 
 

OBA Waterlandplein opende in de zomer van 2013 haar deuren in het huidige pand. Deze vestiging heeft een brede collectie en er zijn veel binnen- en buitenlandse kranten en tijdschriften. Er is een koffiehoek met leestafels en werkplekken. Daarnaast is er ook een Maakplaats 021. Ook voor de jeugd is er veel te beleven, waaronder een aantrekkelijke hoek met boekjes voor baby’s, peuters en kleuters. OBA-leden kunnen per dag een uur gratis gebruik maken van internet/pc’s in de bibliotheek, niet-leden betalen € 1,10 per 30 minuten.

De OBA biedt alle Amsterdammers plekken waar hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld, hun talenten tot bloei komen, zij elkaar ontmoeten en actief deelnemen aan het maatschappelijke leven.

Samen met partners, buurtinitiatieven, instellingen en bewoners werken we aan locaties waar iedereen kansen voor persoonlijke ontwikkeling heeft. Zo dragen we bij aan individuele groei en een betrokken samenleving.

Het is een unieke, openbare vrij toegankelijke plek in de stad waar Amsterdammers samenkomen,  zichzelf kunnen en mogen zijn, zich kunnen uiten en tot bloei komen. Door deze ontmoeting en kennismaking met elkaar, ontstaat er interactie en dialoog en dragen we als co-creatie platform bij aan saamhorigheid en eensgezindheid in de stad.

Nieuwsbrief