Tekst: https://www.gerbrandburger.nl/

Gerbrand Burger is a visual artist from the Netherlands. He works with drawing, sculpture, installation, printmaking and film. Architecture and literature are the main domains that inform his work across various media. Literature was his first encounter with art, and has had a major impact on his work. While reading is the basis for constructing or deducing content, looking at architecture provides cues to possible forms. More often than not these forms are collected by noting them down as drawing first. Forms and narratives are taken apart and rearranged, to make up an intricate and personal visual language. Burger currently researches wood, trees and forest as a source and destination for his sculptural works. A generous selection of Burger’s drawing archive has been published in his artist book Part of something, co-edited by Marc Nagtzaam and Stephan Keppel.

 

Bij de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy kan je elke week dansen, zingen en acteren!

Er zijn lessen voor kinderen en tieners van 4-6, 7-9 en 10-14 jaar (de Mini’s, KidsClub & TeensClub).

Twee keer per jaar maken we een voorstelling en kun jij ‘shinen’ voor een publiek!

Kom lekker een Proefles doen, graag tot dan!

 

Sanne Fokkens geeft Dans- en Musicallessen in Amsterdam-Noord.

Voor jong èn ouder! Vanaf 1,5 jaar tot 50plussers, of totdat je echt niet meer kunt dansen!

 

 

 

Granate geeft het onzichtbare een gezicht

Stichting Granate is in oktober 2012 opgericht door dichter, filmmaker en cultureel ondernemer Nafiss Nia, en heeft als doel het creëren van kansen voor professionele biculturele dichters en filmmakers, met name voormalig vluchtelingen, en het bevorderen van meer culturele diversiteit en inclusiviteit in de Nederlandse film en poëzie.

Ooit begonnen als een onzichtbare pit, is Granate sinds 2012 uitgegroeid tot een bloeiende boom die stevig wortel heeft geschoten in het culturele leven van Amsterdam. Met haar evenementen creëert zij een podium voor een pool van kleurrijke stijlen, genres en stromingen op het gebied van film en poëzie. Sinds 2012 heeft Granate 35 evenementen georganiseerd, waar aandacht voor korte film en poëzie van vooral onzichtbaar bicultureel talent centraal stond. Tot nu toe hebben 591 dichters, schrijvers, filmmakers en andere performers bij Granate een podium gekregen, waarvan meer dan de helft met een niet-Nederlandse achtergrond.

Granate doorbreekt de muren van de bestaande hokjes waarbinnen mensen leven. En de diversiteit waar we naar streven komt niet alleen tot uiting bij de keuze van de deelnemers en het publiek dat op onze activiteiten afkomt, ook de medewerkers zijn divers: zij zijn van verschillende achtergronden, geaardheid, steden en zelfs afkomstig uit verschillende stadsdelen van Amsterdam. Dat is de kracht van Stichting Granate.

De naam Granate verwijst naar de Granaatappel, een prachtige vrucht vol van onzichtbare pitten, die met de juiste zorg en aandacht kunnen uitgroeien tot een bloeiende boom. De granaatappel staat symbool voor diversiteit en eenheid van het leven.

 

Bruno Edsme werkt sinds januari 2018 als zelfstandig atelierista (kunstzinnig begeleider) en gaat met zijn eigen mobiele atelier, een oude brandweerwagen, op pad.

“Ik werk met kinderen in o.a. Amsterdam Noord op diverse plaatsten en in diverse wijken. De kinderen hebben een diversiteit aan verschillende culturele achtergronden wat mijn werk reuze interessant maakt. Daarnaast wordt ik regelmatig gevraagd met mijn mobiele atelier op kinderfeestjes of festivals. In mijn aanpak staat de ontdekkingstocht van het kind zelf centraal. Kinderen worden geboren met een enorm palet aan talenten en mogelijkheden.”

 

 

Video: Gen10 Productions
Foto: Folia

 

Daumantas Ercmonas is a contemporary visual artist – painter.

Born in 1992, Vilnius – the capital city of Lithuania.

Daumantas likes to paint flowy organic abstract paintings aswell as geometric and edgy lined ones, landscapes & cityscapes depicting wide panoramic views, portraits & figurative works, aswell as symbolic and surreal scenarios.

 

Rocky ontwikkelt concepten en stelt campagnes samen die een diepgaand verhaal aan de toeschouwers vertellen. Hij is geïnspireerd door alles wat contrasteert met elkaar in het leven. Zijn merk 13+31 staat symbool voor balans. Dualiteit is een element wat vaak terug is te zien in zijn werk.

Fotografie / videografie
Grafisch vormgeven
Marketing / conceptontwikkeling
Web-design
Spoken-word

Rocky wil met zijn werk het taboe rondom mentale gezondheid bespreekbaar maken, de schaduwen hiervan te belichten en kansen bieden aan ongehoorde verhalen.

 

 

Foto: Moon Saris

BREI is een kunstproject waarbij buurtbewoners onder leiding van theatermakers wekelijks bij elkaar komen om te breien aan een theaterdecor.

Met de gebreide wereld en de breiers als inspiratie vormt zich de basis van een theatervoorstelling. Bij elk breiproject wordt er gezocht naar bijzondere samenwerkingen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

Theatermaker Anne Maike Mertens en Bibi Trompetter maakten de afgelopen theaterseizoenen de voorstellingen BREI I & II en III en het vierde project van BREI, De kat van iedereen. De makers van BREI zijn met het BREI-concept een onderzoek gestart naar een kunstvorm waarbij verschillende mensen uit de samenleving gezamenlijk een professioneel kunstwerk creëren.

Belangrijk uitgangspunt is mensen bij de voorstelling te betrekken die niet vanzelfsprekend in aanraking komen met theater/kunst. Het uiteindelijke doel is het bereiken van een artistieke en professionele voorstelling waaraan vele handen hebben bij gedragen.

 

Tekst: Uitgeverij Pluim

Foto: Nanda Hagenaars

Toen The New York Times Amsterdam-Noord vergeleek met Brooklyn en op nummer drie plaatste in hun jaarlijkse lijst van onontdekte parels die je bezocht móét hebben, maakte Massih Hutak zich zorgen. Want nu was de buurt hip, maar hij constateerde dat tegelijkertijd meer en meer bewoners en ondernemers in de problemen kwamen door de steeds hogere huren. Zij profiteerden niet mee van de investeringen die nu in de buurt werden gedaan. Dit gebeurt niet alleen in Amsterdam, maar overal ter wereld. San Francisco, Los Angeles, Londen, Parijs en Berlijn, overal zag hij hetzelfde fenomeen: de oorspronkelijke bewoners worden in hoog tempo vervangen door nieuwe, vaak jonge bewoners, met hogere inkomens. Hippe koffietenten nemen de plaats in van de oude groente- en fruitboer. Dure koopwoningen voor de happy few komen in de plaats van betaalbare huur. Gentrificatie, heet dit, en het is geen natuurverschijnsel, maar het resultaat van beleid. Getuige van de veranderingen in zijn eigen buurt ging Massih Hutak op zoek naar hoe het werkt, en naar een antwoord op de vraag hoe steden kunnen groeien en oude en nieuwe bewoners samen kunnen leven. Want de stad moet een plek voor iedereen zijn.

Nieuwsbrief