Nineties Productions

 

Nineties maakt voorstellingen waarin theater, muziek, literatuur, media, beeldende kunst en popcultuur, schaamteloos door elkaar vloeien.

Het artistieke hart van Nineties wordt gevormd door theatermakers Yannick Noomen en Anne Maike Mertens. Verder bestaat de kern van dit collectief uit creatief producent Vevi van der Vliet, scenograaf/maker Julian Maiwald en pr medewerker Esra Merkel.

Met voorstellingen op locatie, projecten buiten het theatercircuit en ‘plug ‘n play- voorstellingen’ heeft het collectief zich de afgelopen jaren gepositioneerd in het Nederlandse theaterbestel. Nineties herkenbare signatuur wordt gekenmerkt wordt door een eigentijdse mix van uiteenlopende maar actuele onderwerpen en controverses, theatervormen, samenwerkingen en speellocaties. Voor iedere voorstelling wordt samengewerkt met de zogenoemde Nineties- familie van performers, muzikanten, en beeldmakers, waarmee steeds een nieuw tijdelijk collectief wordt gevormd.

Nineties gaat ook coproducties met andere collectieven aan die passen bij de artistieke signatuur en die voor nieuwe uitdagingen zorgen. Naast voorstellingen worden projecten ontwikkeld waarin de grenzen van theater bevraagd worden. Niet vast verbonden aan één theater, maar zwervend door de stad op zoek naar bijzondere plekken om te bespelen én nieuw publiek.

Nineties gedraagt zich als gedoogde luis in de pels van de stad Amsterdam, maar wriemelt zich met veel liefde ook op diverse plekken in de rest van Nederland naar binnen. Je kan Nineties tegenkomen in bunkers, galeries, leegstaande kantoorgebouwen, grote zalen, besmeurde festivaltenten, bruine cafés of in een zoom-meeting.

Nieuwsbrief