Over het IJ

 

Over het IJ gelooft hartstochtelijk in kunst die niet alleen over de samenleving gaat, maar ook midden in de samenleving staat. De stad is de inspiratiebron én het podium.

Alle activiteiten komen samen in het avontuurlijke en zomerse locatietheaterfestival. Nieuwe en gevestigde theatermakers, kunstenaars en artiesten presenteren hun nieuwste werk op spraakmakende binnen- en buitenlocaties op de NDSM-werf en in Amsterdam Noord. Over het IJ heeft veel aandacht voor de nieuwste generatie makers, waarvoor het festival een echte springplank is gebleken. Iedere keer ontstaat er een innovatief programma, waarin met de interactie met de locatie, omgeving en de relatie met publiek wordt geëxperimenteerd. Deze opzet valt al jaren zeer goed bij het publiek. Het laat expliciet de kracht zien van het festival; jong en gevestigd talent komen er samen, kennis, ervaring en succes wordt gedeeld en biedt zo mogelijkheden tot groei.

Daarnaast werkt Over het IJ al jarenlang met kunstenaars en bewoners in Amsterdam-Noord samen in het Stadskunstenaars programma.

Nieuwsbrief