Parels voor de Zwijnen

 

Amsterdam is onze stad. Een mooie stad, maar ook een verwaande rotstad. Een stad waar we verschrikkelijk veel van houden.

Uit die stad halen we onze verhalen. Universele verhalen die over ons gaan. Verhalen die nu verteld moeten worden. Ook dit seizoen laten we ons inspireren door de stad en de verhalen van haar bewoners. Het zijn de bewoners uit Amsterdam Noord die ons fascineren en aanzetten tot het maken van De Koningin van de Voedselbank (2018 en reprise in 2019) en de voorstelling VETARM (2019).

‘Het gewone leven is te mooi om aan voorbij te gaan’. Dit typeert het uitgangspunt van Parels voor de Zwijnen. Vanuit de overtuiging dat het uitvergroten van aspecten uit het dagelijks leven van mensen van een grote theatrale schoonheid is. Daarom ontstaan de voorstellingen van Parels altijd intuïtief, en zijn letterlijk uit het leven gegrepen.

In de voorstellingen spelen mensen die in werkelijkheid ook in de verbeelde situatie zitten. Daarnaast werken we met acteurs die ‘doen alsof’. Op die manier wordt een doorlopend spel met de theatrale illusies gespeeld. De voorstellingen worden bij voorkeur gespeeld op plekken die bij deze mensen horen, die een bron zijn van persoonlijke verhalen en die ook voor het publiek vaak een nieuwe ervaring zijn.

Nieuwsbrief