Zinnig Noord

 

Wat is Zinnig Noord?
Zinnig Noord is een open community rond zingeving. Een plek waar je zin en inspiratie vindt, waar je stil kunt staan in de storm van jouw leven en waar je nieuwe mensen en ideeën ontmoet. Samen zoeken we – te midden van alle gekte – naar wat waardevol en zinvol is, naar iets om in te geloven.
We zijn allemaal op zoek. We zitten vol vragen:

Wat geeft zin aan het leven, wat drijft en inspireert mij? Wat vind ik belangrijk?
Hoe ga ik op een goede manier om met geld, tijd, werk, vrienden, buren, …?
Is er iets tussen hemel en aarde, een groter geheel of god? Hoe ontwikkel ik mijn eigen spiritualiteit?

Wat doen we?
We maken moderne levensvragen bespreekbaar en delen onze eigen wijsheid. Daarbij putten we uit oude en nieuwe bronnen van zingeving: religie en filosofie, kunst en spiritualiteit – uit het oosten en westen. Altijd zoeken we de verbinding met ons eigen leven en onze eigen ervaringen. Dat doen we in allerlei events, workshops en cursussen.

Voor wie?
Je komt bij Zinnig Noord een bonte mix van mensen tegen: nuchtere agnosten, (ex-)christenen en yoga-liefhebbers; zoekers en vinders; hoofd-mensen, hart-mensen en ziel-mensen. Samen vormen we een open community, verbonden door de zoektocht naar diepgang en verbinding, creativiteit en spiritualiteit. Allemaal in Amsterdam Noord.

Community
Tegenwoordig zien we zingeving, geloof of spiritualiteit als iets heel persoonlijks en dat is logisch: het gaat om jouw leven. Toch hebben wij de ervaring dat je juist door te delen verder komt. Tradities en gemeenschappen ontstaan juist omdat je er in je eentje meestal niet uitkomt. We merken ook dat de behoefte aan betekenisvolle ontmoeting en gemeenschap groot is. Door je vragen en ervaringen uit te wisselen en samen dingen te beleven, leer je niet alleen van alles over jezelf, maar ook over een ander.

www.zinnignoord.nl

Nieuwsbrief