vr 07 mei 2021

De broedplaats van de toekomst

 

Hoe behouden en versterken we broedplaatsen als katalysator van onze toekomstige stad?

De broedplaatsen hebben de afgelopen jaren wortel kunnen schieten en zich ontwikkeld van tijdelijk naar vast, van bestaande naar nieuwe partners, van rafelrand naar midden in de maatschappij. Ze laten Amsterdam delen in hun bloesem en creëren zo steeds meer kruisbestuivingen. Een rijke voedingsbodem voor niet alleen kunst en cultuur, maar ook steeds meer sociaal maatschappelijke innovatie, maakindustrie, werkgelegenheid, onderwijs en talentontwikkeling van jongeren – op alle terreinen plukken Amsterdammers en beleidsmakers de vruchten die broedplaatsen hen bieden.

In 2022 wordt er echter fors bezuinigd op het broedplaatsenbudget en vanaf 2023 is het aan het nieuwe college, maar dat is geen garantie voor structureel budget. Met de introductie van de broedplaats nieuwe stijl openen we de discussie: op naar een vernieuwd en duurzaam broedplaatsenbeleid!

Op 8 april 2021 vond het online symposium De Broedplaats van de Toekomst plaats, georganiseerd door Pakhuis de Zwijger. Vanuit Amsterdam-Noord deden mee: Lucas Hendricks van A Lab en Joanna van de Zanden van De Modestraat.

Kijk het hier terug:

https://dezwijger.nl/programma/de-broedplaats-van-de-toekomst

 
Beeldende kunst
Online, Symposium
gerelateerd

Nieuwsbrief