do 25 mrt 2021

Kunst op testlocaties

 

Vanaf 20 maart 2021 zijn er op drie testlocaties van GGD Amsterdam kunstprojecten te zien van kunstenaars uit de buurt. Met hun werk willen de kunstenaars bijdragen aan het bewustzijn dat we alleen samen het coronavirus kunnen overwinnen.

De kunstwerken hangen op de hekwerken rondom de testlocaties in Nieuw-West (Sloterdijk), Noord (Buikslotermeerplen) en Zuidoost (Anton de Komplein). De kunst zorgt ervoor dat de testlocaties kleurrijker, vriendelijker en minder steriel zijn. Hierdoor wordt het testen ook laagdrempeliger.

Kunst met en voor de buurt
GGD Amsterdam werkt voor dit project samen met de kunstinstellingen CBK Zuidoost, Nieuw Dakota en Bureau Postjesweg. Voor iedere testlocatie zijn kunstenaars gekozen die uit het desbetreffende stadsdeel komen en de buurt goed kennen. Elke kunstenaar heeft vanuit persoonlijke ervaringen met het coronavirus in de stad een serie ontworpen.

Het resultaat: drie unieke kunstwerken die het interculturele karakter van de buurt laten zien. Ieder kunstwerk bestaat uit zo’n 100 aaneengeschakelde doeken die op de hekken rondom de testlocaties hangen.

Een belangrijk onderdeel van het kunstproject is de samenwerking met lokale organisaties. Ook komen op alle locaties lege doeken die later worden ingevuld door jongeren van 6-18 jaar in workshopprogramma’s.

De deelnemende kunstenaars zijn:

Zuidoost: Brian Elstak, Munir de Vries, Jesper Buursink en Dewy Elsinga (Butterfingaz).
Buikslotermeerplein: Valerie van Leersum, Neil Fortune, Barbara Broekman, Bert Teunissen en Melanie Corre.
Nieuw-West: Rosa Johanna, Müge Yilmaz, Abdelkader Benali, Hamid El Kanbouhi, Marlies Rijneveld en Sarah van Sonsbeeck.

https://www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus/kunstproject/

 
Beeldende kunst, Fotografie
Buiten, Gratis

Nieuw Dakota

Nieuw Dakota is een kunstruimte op de voormalige NDSM-werf.

lees meer
 
 
gerelateerd

Nieuwsbrief