do 15 apr 2021

Love Conquers All

 

Tekst: Tolhuistuin
Beeld: Bete van Meeuwen

Love Conquers All
Aan het hek van de Amsterdamse Tolhuistuin, aan de Buiksloterweg hangt sinds deze week een nieuw, dertig meter lang kunstwerk: Love Conquers All.

Dit kunstwerk is vormgegeven door Sioejeng Tsao aka SEEYOUSIOE. Met haar kleurrijke werk verkent en verbindt zij verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s. Zoals raciale ongelijkheid, klimaatrechtvaardigheid, LGBTQIA+vrijheid en haar eigen feministische ideeën. Tsao ontwierp een scenario waarin ze haar hoop voor de toekomst van de stad uitspreekt.

Tsao ziet graag dat we in de toekomst meer handelen vanuit liefde en samenkomen om gemarginaliseerde groepen en hun problemen aan te pakken. Zoals de eenzaamheid onder ouderen, gentrificatie, de veiligheid van de LGBTQIA+gemeenschap en klimaatrechtvaardigheid.

Al deze thema’s zijn terug te vinden in haar kunstwerk dat het hek om de Tolhuistuin siert. Een hoopvolle boodschap om met elkaar naar toe te kunnen werken. Love Conquers All is tot en met 25 juni te bekijken aan de Buiksloterweg.

Over deze plek
Tolhuistuin nodigt dit jaar verschillende kunstenaars uit om op deze 30 meter lange muur hun visie te geven op de toekomst van de stad. Met hun ideeën en vergezichten hoopt Tolhuistuin de voorbijgangers te inspireren verder vooruit te denken.

Over de kunstenaar
Sioejeng Tsao, ook bekend als SEEYOUSIOE is geboren in Amsterdam en gestationeerd in Haarlem, Nederland. Als artiest van Chinese afkomst is ze bekend van haar schilderingen en illustraties met kleurrijke verkenning van verschillende sociale aspecten, zoals raciale rechtvaardigheid, klimaatrechtvaardigheid, LGBTQIA+ bevrijding en haar eigen feministische identiteit. Ze is een sloppy vegan met een liefde voor planten en honden.

Tsao is een educatieve spreker en een ervaringsdeskundige over sociale zaken als discriminatie en cultuur. Met haar activisme hoopt ze om bewustzijn en verandering in de Nederlandse samenleving te creëren door het delen van persoonlijke verhalen en het creëren van inclusieve visuals. Ook is ze oprichter van Sick Kids Of Amsterdam, een kledinglijn gericht op het bewustmaken van jonge mensen over hun fysieke en mentale gesteldheid.

 

 
Beeldende kunst
Buiten, Gratis

Tolhuistuin

Een plek voor muziek, beelden, verhalen en voor heerlijk eten.

lees meer
 
 
gerelateerd

Nieuwsbrief