zo 05 dec

11:00 - 12:00, Podium Buiksloterkerk
 

Aadje Piraatje viert Sinterklaas (4+)

 

Aadje Piraatje is piraat. Hij vaart over de wereldzeeën. Op een dag ziet hij in de verte het schip van Sinterklaas. Het schip van Sinterklaas entert het schip van Aadje Piraatje! Aadje Piraatje is niet bang voor Sinterklaas, maar het lijkt wel alsof de bemanning zijn tong verloren is… Ze durven pas te zingen als Sinterklaas al lang uit zicht is verdwenen.

Ben je piraat, heb je een piratenpak of wil je weten hoe het is om piraat te zijn? Kom dan naar de Buiksloterkerk om met Aadje Piraatje het Sinterklaasfeest te vieren en ook nog wat andere avonturen te beleven.

Tijdens de voorstelling maken de kinderen mee hoe Aadje Piraatje tanden wisselt en ze zien hoe hij leert lezen – want hij kan wel varen, maar nog niet lezen. Ook doorstaan ze, samen met Aadje Piraatje, een zware storm op zee, bouwen met de andere piraten een piratensneeuwpop en zingen ze Sinterklaasliedjes.

De vrolijke en interactieve kindervoorstelling over Aadje Piraatje wordt gespeeld door all round acteur Ton Meijer. Ton is geboren en getogen op het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan waar zijn vader een banketbakkerij had. Ondanks de verleidingen van die winkel, koos Ton voor een leven als acteur. Hij heeft gespeeld voor tv, opgetreden met theatergezelschappen en geacteerd in het bedrijfsleven. Zijn liefde voor kindervoorstellingen leeft hij sinds 2010 volledig uit: jaarlijks geeft hij in Nederland en België meer dan 200 voorstellingen. De voorstellingen zijn voor het overgrote deel gebaseerd op bekroonde kinderboeken. Op dit moment werkt Ton samen met de Nationale Opera aan een nieuwe productie over opera!

Aadje Piraatje viert Sinterklaas is gebaseerd op het bekende gelijknamige kinderboek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma. De verhalen van Marjet en de tekeningen van Sieb vormen de leidraad voor de voorstelling. In de Buiksloterkerk speelde Ton Meijer eerder met veel succes ‘Aadje Piraatje in gevaar’.

 

De voorstelling begint om 11.00 uur en duurt 50 minuten. De zaal is open vanaf 10.15 uur.

Regulier: € 10,00. Vriendenprijs: € 7,50. Kinderen: € 5,00. Entree inclusief koffie, thee en limonade. Kaarten zijn uitsluitend te koop via www.buiksloterkerk.nl

 

Theater
Geschikt voor kinderen, Voorstelling
gerelateerd

Nieuwsbrief