za 11 feb

20:00 - 21:30, Concertgemaal
 

About a home door Hermine Deurloo en Erik Verwey Trio

 

About a home

Mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo en pianist Erik Verwey zijn beide muzikale vertellers die zich bewegen op de grenzen tussen jazz, pop en klassiek. Toen Hermine vorig jaar het debuutalbum van Erik hoorde, belde ze hem meteen op voor een opnamesessie en dat bleek een schot in de roos. Haar melodische speelstijl blijkt perfect te passen in de lyrische stukken van Erik. De ondersteuning van drummer Willem van der Krabben en bassist Hendrik Müller van het Erik Verwey Trio heeft geleid tot een unieke muzikale belevenis, die vorig jaar op cd is opgenomen. Het concert van vanavond is onderdeel van de albumtour van About a Home: een muzikale vertelling over thuis zijn, weggaan en alles wat dat met zich meebrengt.

Hermine Deurloo is een graag geziene gast in veel verschillende constellaties en op veel verschillende podia: met het voormalig Willem Breuker Kollectief, het Concertgebouworkest, het Metropole Orkest of in intieme (jazz-)ensembles met onder andere gitarist Corrie van Binsbergen, pianist Rembrandt Frerichs, zanger Alain Clarke en drummer Jim Black.

In 2018 won zij de Bernie Bray Harmonica Player of the Year Award die eerder door Toots Thielemans en Stevie Wonder is gewonnen. Vorig jaar stond ze nog in de Ziggo Dome in Amsterdam en nu dus voor de tweede keer alweer in ons eigen Concertgemaal.

Dit wil je niet missen!

 

 

Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief