vr 24 nov

10:00 - 10:00, Zonnehuis
 

Appeltaartconcert: Het Kreisler Kwartet speelt met de tijd

 

Stichting Appeltaartconcerten brengt klassiek naar mensen toe en speelt daarom in wijktheaters, buurthuizen, ouderenzorginstellingen, in het speciaal onderwijs en af en toe bij ons in ‘t Zonnehuis in Tuindorp Oostzaan.

Sommige componisten zijn bekend om hun meeslepende melodieën. Philip Glass niet. De muziek van Philip Glass werkt door onderhuidse stemmingswisselingen in een tijdloze, hypnotische sfeer. U hoort delen uit zijn derde strijkkwartet. Speciaal voor de Appeltaartconcerten schreef Monique Krüs haar eerste strijkkwartet: de ‘Zee Suite’: lichtvoetig en beeldend. We spelen nog veel meer muziek, maar dat merkt u wel bij het concert! Het Kreisler Quartet bestaat uit Lis Perry (viool), Richard Wolfe (viool), Michiel Holtrop (altviool) en Matthias Naegele (cello). Na het concert is er Appeltaart! De toegang bedraagt 5 euro (incl. appeltaart en thee/koffie). Op vertoon van de Stadspas met groene stip is de toegang gratis. Online reserveren wordt sterk aangeraden (o.a. omdat we dan zeker weten dat we genoeg Appeltaart meenemen). Eventuele resterende kaartjes zijn voor aanvang van het concert aan de deur verkrijgbaar (graag contant betalen), maar op = op.

U kunt de Appeltaartconcerten steunen door een vrijwillige bijdrage na afloop van het concert of door Vriend te worden van de Stichting Appeltaartconcerten. Kijk voor meer info op: www.appeltaartconcerten.nl

Deze serie concerten wordt mogelijk gemaakt door Stadsherstel, het Nederlands Philharmonisch Orkest, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hannick Muziekreizen, Zadelhoff Cultuurfonds, Stadsherstel en het Kickstart Cultuurfonds.

Meer informatie en kaartverkoop: https://stadsherstel.nl/cultuuragenda/appeltaartconcert-2/

 

Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief