wo 01 mrt

15:30 - 17:50, Eye Filmmuseum
 

Arachnophobia (9+)

 

In de voorjaarsvakantie presenteren Martin Koolhoven & Ronald Simons een speciale 9+ jeugdgriezelvoorstelling met eerst trailers van heerlijke griezelige films zoals Ghostbusters en The Addams Family, en vervolgens de hoofdfilm Arachnophobia.

Bang voor spinnen? In Arachnophobia valt er gelukkig ook genoeg te lachen en blijft echte horror achterwege. In de stijl van vermakelijke vroegere B-films trakteert Arachnophobia (‘angst voor spinnen’) op geweldig acteerwerk van Jeff Daniels en John Goodman, die in een griezelig-komisch avontuur met achtpotigen belanden.
Jerry Manley reist naar een afgelegen zinkgat in het Amazone-regenwoud om te helpen bij de onderzoeksexpeditie van Dr. Atherton. Bij zijn terugkeer in het kamp wordt de ongelukkige cameraman gebeten door een dodelijk giftige spin, die in zijn kist een lift mee terug krijgt naar de Verenigde Staten…
Spider-cam-beelden geven een zenuwslopend beeld van de beweging van de spinnen door Amerikaanse suburbia, scherp geregisseerd door Marshall, die eerder avonturenklassiekers als Raiders of the Lost Ark, Poltergeist en Gremlins produceerde. IJzingwekkend leuk!

 

Film
Geschikt voor kinderen, Stadspas groene stip
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief