za 18 nov

Dit evenement vindt plaats tussen 12/11/2023 - 14/04/2024

13:00 - 17:00, Atelier André Volten
 

Auke de Vries. Gast in het atelier van André Volten

 

Auke de Vries (1937) is één van de bekendste naoorlogse beeldhouwers van Nederland. Zijn werk is op vele publieke plaatsen in binnen- en buitenland te zien, waaronder in Amsterdam op de Apollolaan en in de Kostverlorenvaart. Zijn werk is ook te vinden in onder andere Den Haag, Rotterdam, Eindhoven, Berlijn, Parijs, Bangkok en Johannesburg.

In Atelier Volten laat De Vries aan de hand van werkschetsen en een aantal sculpturen – ‘schetsen in de ruimte’ – zien hoe zijn werken tot stand komen. Net als Volten werkt De Vries voornamelijk met metaal. Zijn onderzoek naar ruimte, vorm en gewicht, en de behandeling van metaal met kleur en verf verschilt sterk van de werkwijze van Volten. Het werk van De Vries vermijdt de logica en verrast de toeschouwer met zijn ‘getekende’ beeldtaal. Zijn speelse beelden spreken bij velen tot de verbeelding.

De tentoonstelling biedt met een film door Marsel Loermans en Anton Spruit en foto van Piet Gispen ook een inkijk in de totstandkoming van het nieuwste beeld van De Vries, dat op 27 juni 2023 werd onthuld in Leidschendam-Voorburg. Een speciaal ontworpen publicatie door Esther de Vries, dochter van Auke De Vries, begeleidt de tentoonstelling. Met de publicatie maakt zij de lezer deelgenoot van de manier van denken en werken van haar vader.

Kom deze unieke inkijk in het denk- en werkproces van Auke de Vries ontdekken in Atelier Volten! Lees er meer over op onze website www.ateliervolten.nl.

De tentoonstelling en de publicatie worden mede mogelijk gemaakt door BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Cultuurfonds Noord-Holland, Stichting Gifted Art en Jaap Harten Fonds.

 

Beeldende kunst, Cultureel erfgoed, Cultuur
 

Delen:

Nieuwsbrief