za 16 sep

20:00 - 21:30, Concertgemaal
 

BachZonderPruik

 

Met een verfrissend losse speelstijl en sappige anekdotes over het leven van de componist neemt BachZonderPruik je mee naar Bach zoals je hem nog nooit hebt gehoord.

Kim Soepnel (contrabas, arrangementen, tekst), Babette Jane (saxofoon) en Nina Zuure (viool).

BachZonderPruik is ontstaan in het hoofd van contrabassist Kim Soepnel tijdens deelrepetities voor de Mattheüs Passion. In deze muzikale voorstelling, waarin Soepnel tussen de stukken door sappige verhalen vertelt over Bach, hoor je muziek uit verschillende meesterwerken, waaronder de Hohe Messe, das Wohltemperierte Klavier, de Cellosuites en de eerdergenoemde Mattheüs Passion van Johan Sebastiaan Bach. Alleen is de partituur teruggebracht tot de kale essentie van sopraan, alt en baslijn, zodat je nog beter de magie van het contrapunt -de drie zelfstandige, muzikale lijnen waar Bach zo’n meester in is- kunt horen.
Ook groeide bij Soepnel de neiging om Bach te ontdoen van ‘de pruik’, van de heiligheid en geslachteloosheid die klassieke muziek zo vaak omgeeft en om Bach te ontsluiten voor een publiek dat er niet voor heeft doorgeleerd. (Gerard van het Reve).

Hoe dat ongeveer klinkt? Luister hier alvast naar het Clipjespreludium!

Kaarten via: https://www.concertgemaal.nl/concerten/29-concertdata-2023/382-za-23-09-23-bach-zonder-pruik

 

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief