za 18 sep

19:00 - 22:00, Concertgemaal
 

Bembaké

 

Om 19:00 en 21:00 uur met een beperkt aantal bezoekersplaatsen.

Bembaké betekent het overdragen van cultuur en tradities van generatie op generatie.
Layba Diawara stamt uit een geslacht van griots (troubadours) uit Guinee waar hij in de traditie van zijn vader en grootvader de klassieke muziek van West-Afrika op de kora heeft leren spelen. Naast kora speelt hij ook ngoni -de stamvader van de banjo- en gitaar.

Als gitarist toerde Diawara de wereld rond met Bembeya Jazz en streek zo’n dertig jaar geleden in Nederland neer. Zijn dochter Terna is weer de volgende generatie die de tradities van het geboorteland van haar voorouders leert en zingt nu haar liederen op de muziek van haar vader.

Bassist Jasper de Beer komt ook uit een familie van muzikanten en speelt al meer dan vijfentwintig jaar wereldmuziek. Hij is bekend geworden met de Amsterdam Klezmer Band, maar De Beer heeft een brede interesse in verschillende stijlen waaronder Ethiopische en Senegalese muziek. Samen met de Soudanese meesterpercussionist Osama Meleegi levert deze combinatie een sprankelende, lyrische muzikale mix van culturele tradities op!

Tickets en informatie:
Om voldoende afstand te kunnen houden wordt het concert twee keer uitgevoerd met een beperkt aantal bezoekersplaatsen. De aanvangstijden voor deze concerten zijn 19:00 en 21:00 uur.

 

Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief