zo 12 dec

15:30 - 17:15, Podium Buiksloterkerk
 

Bert van den Brink op orgel en piano

 

Voor Bert van den Brink is het bespelen van een orgel en een piano als een kennismaking. Wat hij er met zijn handen instopt, geven ze hem als klank terug. Voor Van den Brink is het bespelen van een instrument dé manier om ermee te communiceren.

Van den Brink gaat in gesprek met zowel het orgel als de piano van de Buiksloterkerk en u kunt volop genieten van het veelzijdige en bijzondere talent van deze muzikale duizendpoot. Tijdens het concert ontdekt Van den Brink samen met zijn publiek hoe het avontuur in het orgel en de klank van de piano zijn optreden richting geven. Het wordt een feest waar Van den Brink zich op voorhand al enorm op verheugt. En wij verheugen ons met hem.

Bert van den Brink improviseerde al jong op piano en orgel. Hij studeerde cum laude af als klassiek pianist bij Herman Uhlhorn. Niet lang na zijn afstuderen nam Van den Brink de 24 pianopreludes van Frédéric Chopin op. Na diverse klassieke recitals te hebben gegeven, verschoof zijn muzikale belangstelling geleidelijk in de richting van jazzmuziek en ontwikkelde hij zich bovendien tot een veelzijdig arrangeur/producent. In 2007 ontving Van den Brink de VPRO/Boy Edgar Prijs.

Programma
Happy together van The Turtles (arrangement Bert van den Brink)
Mein Junges Leben hat ein End van J.P. Sweelinck (arrangement Bert van den Brink)
Blackbird singing in the dead of night van The Beatles (arrangement Bert van den Brink)
Improvisatie
The Blues van Bert van den Brink
Selectie uit préludes opus 28 van Frédéric Chopin
Improvisatie
Just friends van John Klenner
Leaving van Bert van den Brink

Bert’s Bites: bertvandenbrink.com/bertsbytes/concert.mp3.

 

Het concert begint om 15.30 uur. De zaal is open vanaf 15.00 uur.

Regulier: € 15,00. Vriendenprijs: € 12,50. Tot 18 jaar: € 10,00. Entree inclusief koffie en thee. Kaarten zijn uitsluitend te koop via buiksloterkerk.nl

 

Foto: Melle Meivogel

 

 

Cultuur, Muziek
Concert, Language no problem
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief