do 09 mei

21:00 - 21:00, Zonnehuis
 

Kamerorkest Caecilia Camerata

 

Dit programma biedt u een frisse blik op de rijke jazzinvloeden in de klassieke muziek van het begin van de 20e eeuw.
Kom naar het Caecilia Camerata kamerorkest in het Zonnehuis voor klassieke muziek met een jazzy twist: de 2e Symfonie van Kurt Weill, het Jazz Concerto – ook wel bekend als Hot Sonata – van Erwin Schulhoff en de Sturm Suite van Hanns Eisler. Met als hoogtepunt: topsaxofonist David Kweksilber, die met zijn saxofoon de soulvolle, swingende essentie van het Jazz Concerto tot leven brengt en zo het ‘vergeten’ genie Erwin Schulhoff in de spotlights zet.

Caecilia Camerata

Dirigent: Jasper de Waal

Solist: David Kweksilber

 

Weill: 2e Symfonie

Schulhoff: Jazz Concerto

Eisler: Sturm Suite

David Kweksilber: David Kweksilber (12 februari 1973) is thuis in zowel gecomponeerde als geïmproviseerde muziek. In zijn spel buit hij de muzikale mogelijkheden van zijn instrumenten ten volle uit. Hij is lid van uiteenlopende kamermuziekensembles en bands, waaronder de New Cool Collective Big Band, Asko|Schönberg en het Metropole Orkest. In 2008 richtte hij de David Kweksilber Big Band op, waarmee hij hedendaagse muziek met improvisatievormen speelt. Kweksilber ontving zowel voor zijn klassieke spel als voor zijn spel in geïmproviseerde muziek een aantal prijzen.

Jasper de Waal: Naast een zeer geslaagde carrière als solo-hoornist bij o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest is Jasper de Waal ook actief als dirigent. Intensieve studie bij Jan Stulen, zijn grote repertoirekennis en jarenlange muzikale input op het hoogste niveau maken hem een interessante en bevlogen dirigent.

Caecilia Camerata: Caecilia Camerata heeft als doel gepassioneerde musici met een carrière buiten de muziekwereld de kans te geven om samen op hoog niveau muziek te maken. Een variëteit aan werken zijn in de afgelopen jaren in verschillende bezettingen uitgevoerd: van Mozart, Haydn en Beethoven tot Strauss, Brahms, Ravel, Sjostakovitsj, Stravinsky en Wagenaar. Vaak met aansprekende solisten. Doel is steeds om de muzikale kern van de muziek te bereiken en die te delen met het publiek.

 

Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief