za 18 nov

20:00 - 21:30, Concertgemaal
 

Castello Consort: The Seasons

 

Zaterdag 18 november kunt u samen met de musici van het Castello Consort plaatsnemen rond de consorttafel: een traditie uit de vroeg-barok zoals je die niet vaak meer meemaakt en waardoor de herfstige muziek van Christopher Simpson (1602/1606–1669) nog meer in je -dan inmiddels niet meer zo- koude kleren gaat zitten.

De vier jaargetijden van Vivaldi zijn een van de beroemdste werken uit de barok. Minder bekend maar niet minder indrukwekkend zijn The Seasons van de 17de- eeuwse Engelse componist Christopher Simpsons.
Na een succesvolle zomerse editie van dit bijzondere ensemble staat dit concert in het teken van het najaar en wordt de overgang van de herfst naar de winter ingeluid met Simpsons’ Autumne en Winter.
De muzikale seizoenen worden omlijst door zelden gespeelde muziek van Simpsons’ tijdgenoten: de intieme muziek van Hume, fantasievolle suites van Locke en spannende harpconsorten van Lawes.
Prachtige tot de verbeelding sprekende muziek, uitgevoerd op oude instrumenten rond een consorttafel. Zo mooi kan de herfst zijn.
Met: Elise Dupont (barokviool), Anne-Linde Visser (viola da gamba), Anna Lachegyi (viola da gamba), Emma Huijsser(barokharp), Giulio Quirici (theorbe en barokgitaar)

Castello Consort
Datum: zaterdag 18 november
Aanvang: 20.00 uur
Kaarten: https://concertgemaal.nl/concerten/29-concertdata-2023/384-za-18-11-23-castello-consort

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief