zo 13 jun

14:00 - 14:00
 

Clara & Igor – wandelconcerten aan de rand van de stad

 

Het Skazka Kwartet presenteert ‘Clara & Igor’, wandelconcerten in Amsterdam Noord, met werken van Clara Schumann en Igor Stravinsky. U kunt voor of na het concertprogramma een wandeling maken rondom de Dorpskerk van Durgerdam; voor een routekaart wordt gezorgd. Kaartjes (€10,-) zijn te reserveren via skazkakwartet.nl/clara-en-igor.

Clara Schumann droeg haar Romances voor viool en piano op aan haar goede vriend, de violist Joseph Joachim. Zij leefde haar leven als pianiste tussen drie muzikale reuzen:  Schumann, Joachim en Brahms. Ondanks haar rol als toegewijd echtgenote bouwde zij een succesvolle carrière op als concertpianiste en was zij kostwinnaar van haar gezin.

Ook Igor Stravinsky leefde en werkte tussen grote namen toen hij vlak na de Eerste Wereldoorlog naar Parijs verhuisde, waar hij met zijn gezin tijdelijk bij Coco Chanel introk. Zij toont als zelfstandige vrouw een sterke gelijkenis met Clara Schumann.

De muziek van Clara en Igor komt uit een andere tijd en is met een ander idee gecomponeerd, maar juist het contrast in de muziek laat de stukken naadloos in elkaar overvloeien – alsof zij met elkaar verbonden zijn.

Het in 2020 opgerichte Skazka Kwartet speelde recent in TivoliVredenburg en voor Entrée. Deze zomer zullen zij te zien zijn op het Delft Fringe Festival en het Peter de Grote Festival.

 

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief