vr 17 mei - di 04 jun

15:00 - 21:30
 

Dat was hier…in Amsterdam

 

Komt dat zien!

Een prachtige verhalen voorstelling over Amsterdam….

Vrijdag 17 mei – 15.00 uur. Eduard Douwes Dekkers, Schoenerstraat 11

Zaterdag 1 juni – 15.00 uur Modestraat, Buikslotermeerplein 15

Zaterdag 1 juni – (19.00 – 23.00 uur) 20.00 uur NoordOogst, Meteorenweg 280 (hou in de gaten, wellicht komt er voor de voorstelling een buurtpicknick, neem iets mee en deel…)

Dinsdag 4 juni -20.00 uur. Molenwijk in de circustent van Magic circus

Theatervoorstelling: 
Dat was hier… in Amsterdam
 
Dat was hier…in Amsterdam. Een voorstelling voor en door Amsterdammers In de aanloop naar 750 jaar Amsterdam maakte Geoliede Chaoten met 6 spelers een de voorstelling.Dat was hier…in Amsterdam. Deze speelde zij al eerder in november 2023. 
De voorstelling is een montagevoorstelling over het leven in Amsterdam. Gespeeld door zes amateurspelers uit Amsterdam Noord. Carolien, Geert, Rosaly, Anastatia, Nina & Nicole.  De  voorstelling is geïnspireerd op verhalen van Amsterdammers. Hiervoor interviewden zij samen met de spelers verschillende mensen, waaronder de 90+ bewoners van het Twiskehuis. Op basis van deze en vele andere verhalen, van buren, vrienden en eigen ervaringen in Amsterdam creëerden zij in slechts 8 repetities een  geweldig theaterstuk met beweging, zang, beeld en verhalen over de stad.  
‘Elk mens draagt verhalen bij zich, die in de loop der tijd zijn geromantiseerd, gegroeid of bijna vergeten worden.’ 
Middels de voorstelling willen ze buurtbewoners bij elkaar brengen en hen uitnodigen om samen verhalen te delen over Amsterdam. In de voorstelling zijn prikkelende beelden te zien en verhalen  te horen over de stad, die mensen doen vertellen. De  muziek laat mensen zingen en denken aan de stad. De voorstelling omvat zowel historische feiten als persoonlijke verhalen, waardoor het publiek samen met de acteurs na de voorstelling  verhalen kunnen gaan delen.
Komt dat zien!
Toegang  Donatie vanaf 5 euro, gratis met Stadspas (met groene stip)/bewoners, lidmaatschap OBA halve prijs 

Acteurs/spelers:
Anastasia Vynokurova
Carolien Faaij
Geert Timmerman
Nicole van Damme 
Nina van Veen
Rosaly Santoli

Techniek:
Sam Henselmans

Regie/coach: 
Maaike Lans

 

Cultureel erfgoed, Theater
Stadspas, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief