do 20 okt

20:00 - 22:00, Podium Buiksloterkerk
 

De betovering van Desert Blues

 

De betovering van Desert Blues

Donderdag 20 oktober 20.00 uur

Een zinderend optreden van Tarwa N-Tiniri & Thijs Borsten

De zeskoppige band Tarwa N-Tiniri komt uit Marokko. De naam van de groep betekent letterlijk ‘Zonen van de woestijn’. De groep speelt Desert Blues, een uniek genre muziek uit de Sahara van Noord- en West-Afrika, waarin blues en rockmuziek samensmelten met Toeareg, Malinese en Noord-Afrikaanse muziek. De band strijdt voor tolerantie en gelijkwaardigheid van alle bevolkingsgroepen in de regio. Dit komt tot uiting in hun songteksten, die gaan over het nomadenleven, maar ook over liefde, vrede en vriendschap.
In april 2022 reisde de Nederlandse pianist en theatermaker Thijs Borsten met een camerateam naar de Sahara om de bandleden van Tarwa N-Tinir te ontmoeten, te filmen en samen te musiceren. In ‘De betovering van de Desert Blues’ wordt het publiek met filmbeelden en livemuziek meegenomen op een ontdekkingsreis door de warme wereld van de woestijn.

Tarwa N-Tiniri bestaat uit: Hamid Ait Ahmed (lead vocals, elektrische gitaar); Smail Ait Nacer (basgitaar, backing vocals); El Mokhtar Ait Nacer (elektrische gitaar, backing vocals); Mohamed El-Mobaraky (percussie op kalebas, backing vocals); Mustapha Ait Ba (elektrische gitaar, backing vocals); Youssef Ait Nacer (djembé, backing vocals).
Thijs Borsten speelt piano en gitaar en is presentator.
Dit moet echter zijn
De film is van Jan Pool (regie), Stijn Brinkman (camera / fotografie), Marzouk Magouz (geluid) en Hassan Elammouri (redactie/script).

De voorstelling begint om 20.00 uur en duurt tot ca. 22.00 uur (met een pauze). De kerk is open vanaf 19.30 uur. Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

Entree (inclusief koffie en thee): € 17,50 (normaal), € 15,00 (Vrienden Buiksloterkerk),
€ 10.00 (jeugd < 18 jaar). Kaarten zijn te koop via https://www.buiksloterkerk.nl

Foto: Stijn Brinkman

 

Muziek
Concert, Geschikt voor kinderen, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief