zo 14 nov

10:30 - 12:30, Modestraat
 

De Mooie Kinderboekentournee

 

De Mooie Kinderboekentournee
Tijdens De Mooie Kinderboekentournee wordt er op iedere tweede zondag van de maand een kinderboek tot leven gebracht op een bijzondere locatie in Noord. Kinderen kunnen samen met hun ouders aanschuiven en genieten van een kleine voorstelling of bijzondere vertelling waarbij het boek door een acteur tot leven wordt gebracht. Soms zal ook de auteur of illustrator van het boek aanwezig zijn. Nadat het verhaal verteld is mag iedereen zelf creatief aan de slag; afhankelijk van welk boek er centraal staat wordt er gedanst, worden er groenten geproefd, kun je schilderen met modder of maak je bijvoorbeeld een mozaïekvogel van zaadjes, bonen en pitjes. Kinderboeken vormen het uitgangspunt voor de meest bijzondere activiteiten, dus alles is mogelijk.

De programma’s zijn afwisselend voor kinderen van 4 tot 7 jaar, en van 7 tot en met 10 jaar. De komende periode wordt bekendgemaakt welk boek wanneer tot leven wordt gebracht en wordt er meer over het betreffende programma verteld.

Op 14 november staat centraal:
HET VERHAAL VAN: Julian is een zeemeermin

Op een dag ziet Julian drie zeemeerminnen. Julian is dolenthousiast over de mooie verschijningen. Zodra hij thuis bij oma is, kan hij niet wachten om ook een zeemeermin te zijn. Hij verkleedt zich met dingen die hij vindt in huis en hij doet oma’s lippenstift op. Wat zal oma er van vinden, als ze hem zo ziet…?Tijdens deze ochtend duiken we in de wereld van Julian. Twee acteurs vertellen over het jongetje dat eigenlijk een zeemeermin wil zijn.

ZELF AAN DE SLAG
Iedereen die zin heeft mag zijn eigen outfit samenstellen, zich verkleden, opmaken of lekker muziek maken. Daarna lopen alle kinderen, net als in het boek, een kleine parade door het gebouw. Onder luide aanmoediging van alle ouders natuurlijk.

Zondag 14 november – de Modestraat, Voor kaarten, klik hier.
Zondag 12 december – De Rietwijker
Zondag 9 januari- Buiksloterkerk

Programma – Zondag 14 november 2021
Vanaf 10:00 inloop, 10:30 start programma
Locatie: Modestraat, Amsterdam Noord

De Mooie Kinderboekentournee is een coproductie tussen Het Mooie Kinderboekenfestival en Stichting Tolhuistuin.

 

Educatie
 

Delen:

Nieuwsbrief