za 20 nov

20:00 - 21:45, Concertgemaal
 

Duo Bilitis

 

Een van de allerlaatste kansen om dit wonderschone duo te zien en horen, want dit is het laatste seizoen dat Eva Tebbe (harp) en Ekatarina Levental (harp, mezzosopraan) hun bijzondere repertoire op de podia ten gehore brengen. Daarna rest slechts een van de -prachtige weliswaar- cd’s.

In sprookjesachtige composities neemt Duo Bilitis de luisteraar mee naar een tovertuin vol pauwen, de Pagode van een beeldschone keizerin, een antiek Grieks landschap en een diep woud om in te verdwalen.

In Site Auriculaires, het debuut werk van Ravel, vraagt de componist de luisteraar om een reis te maken door middel van het oor. La Dame de Montecarlo van Francis Poulenc geeft een inkijk in het leven van een wanhopige vrouw en haar verleden in het casino met uitzicht op de oneindige Middellandse zee.

Het duo vernoemde zich naar Claude Debussy’s tot de verbeelding sprekende composities ‘Les Chanson de Bilitis’ op teksten van Pierre Louys (en dus niet naar de soft erotische film van David Hamilton uit 1977, maar dit terzijde). Duo Bilitis is winnaar van het Internationaal Kamermuziekconcours Almere en finalist van de International Jewish Music Competition. Duo Bilitis bracht meerdere cd’s uit. Hun laatste cd uit 2018 rondom het werk van Debussy werd alom geprezen in de pers en kreeg een 10 in Luister Magazine.

Kaarten via: https://www.concertgemaal.nl/…/332-za-20-11-21-duo-bilitis

 

Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief