za 10 jul

19:30 - 21:00, Podium Buiksloterkerk
 

DUO Kirsti & Eva speelt “Weg van Huis”

 

Violiste Kirsti Apajalahti en contrabassiste Eva Euwe nemen de luisteraar mee op een kleine reis van de ene cultuur naar de andere, met van invloeden uit volksmuziek uit verschillende uithoeken van de wereld. In de Buiksloterkerk in Amsterdam.

In 2020 is het reizen plotseling tot stilstand gekomen en daarom willen zij het publiek muziek uit verschillende werelddelen laten horen: Roemeense volksliedjes in de stukken van Bela Bartòk; Jazz en bluegrass uit de Verenigde Staten; traditionele erhu-melodieën uit China en een nieuw stuk uit Zuid-Korea.

Daarbij spelen ze een Spaanse èn een Finse tango! Want ook in Finland, waar Kirsti vandaan komt, is de tango een belangrijk onderdeel van de volksmuziek, waarmee het cultureel erfgoed van verschillende landen opeens weer op een ongelofelijke manier samenkomt.

Viool en contrabas zijn de twee uitersten van de strijkinstrumenten. De hoogte van de viool en de diepte van de contrabas vormen een ongewone combinatie. DUO Kirsti & Eva is een duo dat uitgaat van extremen en dat graag de grenzen van muziekstijlen overschrijdt.

Kaarten €10,- / €5,- (tot 18 jaar)
Reserveringen en voorverkoop: www.evaeuwe.com of www.buiksloterkerk.nl
Kaarten aan de deur mogelijk, betaling via betaalverzoek (contant geld alleen gepast mogelijk).

 

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief