za 13 apr

20:00 - 21:30, Concertgemaal
 

Duo Saraswati

 

De broers Jan en Kris van der Plas vormen samen Duo Saraswati, een cello-piano duo dat de verbinding zoekt tussen traditionele Indonesische muziek en klassiek Europees repertoire. Zo klinkt bijvoorbeeld de sonate van Francis Poulenc naast een stuk van Mochtar Embut. Het beste van twee werelden door broers uit twee culturen!

Het omarmen van culturele verschillen is wat dit muzikale duo definieert. Jan en Kris zijn opgeleid en opgegroeid in Nederland en hebben een Balinese achtergrond. Samen spelen ze al jaren samen en treden met net zoveel liefde op in de Spiegelzaal van het Concertgebouw als in het Erasmushuis in Jakarta. Op hun repertoire staat ook muziek van componisten die zowel zijn beïnvloed door Europa, als ook door Indonesië.

In april neemt het duo een CD op die in het najaar van 2024 zal worden uitgebracht onder het label Challenge Records. Tussen de oude watergemalen van het Concertgemaal hoort u daar vanavond alvast een voorproefje van.

Jan van der Plas (1997) studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam bij Gideon den Herder en Jelena Očić, bij wie hij in 2021 afstudeerde (master). Hij was onder meer gastspeler bij Amsterdam Sinfonietta en heeft tijdens zijn studie verschillende hedendaagse werken ten gehore gebracht. Jan bespeelt een cello uit 1967 gebouwd door Jaap Bolink, beschikbaar gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.

Kris van der Plas (2002) is een jonge pianist gedreven in het maken van kamermuziek en samenspel. In 2020 werd hij 1e prijswinnaar bij de regionale finale van het Prinses Christina Concours en werd hij tevens nationaal finalist. Kris wordt veelvuldig gevraagd door zangers en instrumentalisten om zijn flexibiliteit en brede kennis in repertoire. Kris studeert aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank Peters.

U komt toch ook?

TICKETS

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief