za 11 mei

Dit evenement vindt plaats tussen 11/04/2024 - 26/05/2024

12:00 - 18:00, Pexpo
 

Expositie Tidal Winds

 

In “Tidal Winds”, de nieuwste tentoonstelling in galerie PEXPO, brengen kunstenaars Lydia Burgess en Rawnie Parsons-Lock een eerbetoon aan de krachten van de natuur. Geïnspireerd door de dynamische landschappen van Oud Noord Amsterdam leggen zij de essentie van wind en water vast door middel van schilderijen, tekeningen en installaties. Hun werken onthullen een diepe verbinding met het natuurlijke, een dialoog tussen het zichtbare en het onzichtbare.

 

‌Pexpo viert met “Tidal Winds” de continue inspiratie die de natuur biedt aan de kunstwereld, ditmaal in het bijzondere decor van Amsterdam-Noord.

‌Als de seizoenen veranderen en de lente zich aandient, nodigen de elementen ons uit om de omgeving met een frisse blik te bekijken. Hoe zullen wind en water ons dit jaar beïnvloeden? Burgess en Parsons-Lock, beiden diep geworteld in hun respectievelijke benaderingen van de natuurlijke wereld, bieden een unieke kijk op deze vraag.

De expositie “Tidal Winds” opent op vrijdag 6 april in PEXPO. Pexpo heeft Burgess en Parsons-Lock samengebracht om hun gedeelde fascinatie voor de interactie tussen wind en water te verkennen. Hun samenwerking resulteert in een meeslepende ervaring die bezoekers uitnodigt de subtiele, vaak over het hoofd geziene krachten van onze natuurlijke wereld te waarderen.

Met “Tidal Winds” presenteert PEXPO voor de eerste keer een tentoonstelling die volledig gewijd is aan de elementaire interacties van de natuur. Deze opening valt samen met de viering van de Dag van de Aarde, waarmee de tentoonstelling niet alleen een artistieke, maar ook een ecologische boodschap draagt.

TENTOONSTELLING TIDAL WINDS | LYDIA BURGESS EN RAWNIE PARSONS-LOCK

opent op Donderdag 11 april, 19.00 uur

Tentoonstelling 11 april 2024 t/m zondag 26 mei 2024

 

 

Beeldende kunst
 

Delen:

Nieuwsbrief