za 30 apr

21:30 - 23:15, Eye Filmmuseum
 

Eyeshadow: Repo Man (film) plus Smudged (concert)

 

Een klassieker van toen met de bandjes van nu: Smudged, chaosformatie uit Rotterdam, laat je dansen op ruige repeterende krautrock met hypnotische synth en fuzzy gitaar, ná Alex Cox’ punkklassieker Repo Man. “The life of a repo man is always intense.”

Wat is een ‘repo man’? Het antwoord is even eenvoudig als rechtvaardig: wie z’n auto niet afbetaalt moet ‘m weer inleveren – bij een ‘reposession man’, in dit geval niemand minder dan Harry Dean Stanton (Bud) en repoman-in-opleiding Emilio Estevez (Otto).

Jonge punker Otto gaat achter de eigenaar aan van een niet afbetaalde Chevrolet Malibu – goed voor zo’n 20.000 resterende dollar en mét verrassende lading in de kofferbak…

Alex Cox’ speelfilmdebuut, een mix van sociale satire en sciencefiction, groeide vrijwel meteen uit tot cultfilm – niet in het laatst door het laconieke optreden van Harry Dean Stanton, die ook in de meest bizarre situaties zijn pokerface behoudt. De soundtrack is een staalkaart van de punkbeweging, met decibeldoorgepompte nummers van onder meer Black Flag, Circle Jerks en Iggy Pop.

Opzwepend

De Rotterdamse chaosformatie Smudged houdt na de film de fakkel brandend met een live optreden. Verwacht high energy ruige krautrock met hypnotische synth, fuzzy gitaar en opzwepende ritmes. De band is wel ’s vergeleken met The Prodigy en Underworld, maar is vooral Smudged: Bart Hoogvliet, Mink Steekelenburg, Ajuna Vlasblom en Victor Heijink. Uit Rotterdam.

https://www.eyefilm.nl/nl/whats-on/repo-man-smudged/600914

 

Film, Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief