za 15 okt

20:00 - 21:30, Concertgemaal
 

Fado of Coimbra

 

Voor de derde keer alweer ontvangt het Concertgemaal het geweldige Maat Saxophone Quartet. Deze keer met een heel nieuw programma rondom de Portugese fado in samenwerking met gitarist António Carlos Costa.

Renascer is het nieuwste samenwerkingsproject van deze bijzonder getalenteerde musici waarin de Portugese fado in een bijzondere samenstelling wordt onderzocht: vier saxofoons en een Portugese gitaar. António Carlos Costa studeerde aan de Universiteit van Coimbra en deze specifieke, traditionele stijl is dan ook uitgangspunt voor dit project. Composities van de iconische gitarist Carlos Paredes zullen onder de loep worden genomen, net als nieuwe composities van Costa en arrangementen van Daniel Ferreira. De ‘titelsong’ Renascer is een origineel stuk van Costa dat ‘wedergeboorte’ betekent: een nieuw leven voor een Portugees muzikaal genre in een 100% Portugese samenwerking.

Sinds 2018 spelen de leden van het Maat Saxophone Quartet samen. In datzelfde jaar wonnen zij de Prémio Jovens Músicos, één van de meest prestigieuze competities voor klassieke muziek in Portugal. Want alhoewel Portugal de thuisbasis is, is het kwartet gevormd in Amsterdam toen zij aan het Conservatorium van Amsterdam studeerden bij Arno Bornkamp. Vanaf 2019 nemen zij deel in het NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie en in 2020 brachten zij onder het label 7 Mountains hun eerste CD uit: Ciudades. Dit jaar wonnen zij de prestigieuze Dutch Classical Talent Award. Vanavond zijn zij weer even terug in het Concertgemaal.
Zorg dat u erbij bent!

Line-up:

Daniel Ferreira – sopraansaxofoon
Pedro Silva – altsaxofoon
Catarina Gomes -tenorsaxofoon
Mafalda  Oliveira- baritonsaxofoon
António Carlos Costa – Portugese gitaar

Kaarten

 

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief