zo 18 feb

Dit evenement vindt plaats tussen 15/10/2023 - 30/06/2024

13:00 - 14:00, Eye Filmmuseum
 

Filmmagie: kijken én maken vanaf 6 jaar

 

In dit terugkerende programma op de zondagmiddag kijk je een aantal prachtige korte films. Daarna ga je creatief aan de slag met het maken van een eigen flipboekje. Zo duik je in de magie van film. Ook ontdek je hoe je van stilstaand beeld een bewegende scène maakt.

De films zijn bijzondere korte (animatie)films binnen een bepaald thema. Maandelijks staat er een filmselectie met een ander thema op het programma.

Na het filmprogramma ga je in de zaal een flipboekje maken. Een flipboekje is een boekje met een kleine tekening die op iedere bladzijde een beetje verandert. Wanneer je met je duim de bladzijden van het boekje ‘flipt’, of bladert, schieten deze tekeningen vliegensvlug voorbij. De losse plaatjes lijken dan net een film te worden. Met dit flipboekje maak je dus eigenlijk jouw eigen mini-tekenfilm!

Filmmagie is de perfecte opvolging voor kinderen die eerst de leeftijd hadden voor Cinemini op de zondagochtend, waarin kinderen van 2 tot 6 jaar met film leren spelen. Elke derde zondag van de maand is er bij Cinemini en Filmmagie een gebarentolk NGT aanwezig.

Kinderen komen altijd met een begeleider. Kinderfeestjes zijn niet toegestaan. Met stadspas betaal je slecht € 1,50 per ticket.

Bekijk het programma op: www.eyefilm.nl/filmmagie

Welkom bij Filmmagie!

 

Cultuur, Educatie, Film
Educatie, Geschikt voor kinderen, Stadspas, Stadspas blauwe ruit, Stadspas groene stip, Voorstelling, Workshop
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief