vr 02 feb

20:30 - 22:00, Likeminds
 

Great Apes of the West Coast – Princess Bangura

 

‘In Afrika wist ik wat de kleur van mijn huid was, maar nooit wist ik wat het betekende, tot ik naar Nederland kwam.’

In een poging om een liefdesbrief aan haar volk te schrijven en haar West-Afrikaanse roots te herontdekken, wordt Great Apes of the West Coast een visuele, muzikale en lyrische solovoorstelling die het verhaal van de West-Afrikaanse cultuur vertelt door de stem van een West-Afrikaanse vrouw.

Het is een verhaal van herbeginnen, herontdekken en herinneren. Een verhaal dat het ­geluid, de stemmen en de taal van een West-Afrikaanse stam naar westerse theaters brengt. Voor het eerst zal Princess Isatu Hassan Bangura een eigen reis door het verleden maken om een nieuwe identiteit te creëren en haar persoonlijk verhaal vanuit een nieuw perspectief te vertellen. Bangura gebruikt theater hiervoor als een instrument om het licht van de West-­Afrikaanse cultuur te doen herleven en te vieren, en wil het narratief rond de ‘Great Apes’ ­heroveren en elke negatieve connotatie met het dierenrijk uit de wereld helpen. Een rauwe en krachtige afro­futuristische solovoorstelling.

Princess Isatu Hassan Bangura (1996) studeerde af als performer aan de Toneelacademie in Maastricht en combineert sindsdien als multidisciplinair artiest technieken uit verschillende kunstvormen: performance, muziek en film.

Op 2 en 3 februari is de voorstelling te zien bij Likeminds.

Praktische informatie
Locatie: Gedempt Hamerkanaal 203
Foyer open: 19:30
Voorstelling begint: 20:30
Gesproken taal: Engels
Boventiteling: Nederlands
Tickets: €20,- (korting voor t/m 27 jaar en studenten)

Ga voor meer informatie en tickets naar: https://likeminds.nl/voorstellingen/great-apes-of-the-west-coast/

Heb je vragen over de voorstelling of de locatie? Mail dan naar lois@likeminds.nl

 

Cultuur, Theater
Language no problem, Performance, Voorstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief