zo 05 nov

15:30 - 16:30, Podium Buiksloterkerk
 

Het Nederlands Kodály Koor met volksliederen uit Europa en Azië

 

Het Nederlands Kodály Koor (NKK) bestaat uit vrouwen. Het werd opgericht in 1967 door de eerste dirigent, Dick van den Berg, om de Hongaarse componist Zoltán Kodály (1882-1967) – met wie hij bevriend was – te eren. Latere dirigenten breidden het repertoire uit met werk van andere componisten en oude muziek. Op 13 november 2022 trad het koor in de Buiksloterkerk op met stukken van Franse componisten uit de 15e en 20e eeuw.

 

Vandaag zingen de vrouwen van het NKK onder leiding van dirigent Takashi Mizumoto een verassend programma van volksliederen uit onder andere Hongarije, Japan, Korea, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. De arrangementen zijn met name van Jetse Bremer, Vaughn Williams, Fukushima, Nobunaga en natuurlijk van Zoltán Kodály! Delen van dit programma waren eerder dit jaar te horen tijdens de Korendag in Monnickendam en de Hofjesconcerten in Haarlem.

Duo Sonorous, bestaande uit Lisette Carlebur (viool) en Victor Baena de la Torre (orgel) zorgt voor een muzikaal intermezzo.

 

Het concert begint om 15.30 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open vanaf 15.00 uur.

Het adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ Amsterdam.

 

Toegangsprijs € 15, stadspas en CJP € 10. Kaarten kunnen voor aanvang van het concert worden gekocht aan de zaal.

Voor nadere informatie: info@kodalykoor.nl

 

Foto: Kodály Koor

 

 

 

 

 

 

 

 

Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief