za 03 jul

10:00 - 13:00, Buiksloterkerk
 

Het Wilde Noorden: The Small Five met Menno Schilthuizen

 

Amsterdam is een natuurgebied waar ook mensen wonen. Tussen de stoeptegels en de snelwegen bloeit en groeit van alles. Amsterdam Noord heeft de donkerste nachten, de diepste wateren en je hoeft niet eens ver te zoeken om het Oer-IJ nog te zien. Op expeditie naar het Wilde Noorden: een programma van Joost Janmaat van Partizan Publik.

Menno Schilthuizen is senior onderzoeker bij Naturalis en organiseert met Taxon Expedities ontdekkingsreizen om nieuwe diersoorten te vinden. Twee jaar terug ondekte hij een voor de wereld nieuwe diersoort in het Vondelpark. Dit keer gaan we naar het oudste gebouw van Noord: de Buiksloterkerk. Met schepnetten de sloot in, met vlindernetten, vangschermen en valdoeken de bosjes door. (toegankelijk voor kinderen)

Over Menno Schilthuizen
Menno Schilthuizen (1965) is evolutiebioloog en ecoloog. Hij is onderzoeker bij Naturalis, hoogleraar aan de Universiteit Leiden en verder actief als schrijver, spreker en expeditieleider voor een breed publiek. Zijn meest recente boeken zijn Darwin in de Stad: Evolutie in de Urban Jungle (Atlas Contact, 2018) en Wie Wat Bewaart; Twee Eeuwen Nederlandse Natuurhistorie (Spectrum, 2020, samen met Freek Vonk)

Nieuwsbrief