zo 28 jan

15:30 - 17:15, Podium Buiksloterkerk
 

Kamermuziek uit de romantiek door Trio 258

 

 

TRIO 258 speelt vandaag een mooi concert met muziek van Haydn, Smetana, Dvořák en Rachmaninoff. Het trio ontstond in 2015 in een sfeervolle repetitieruimte aan de Keizersgracht 258 te Amsterdam en bestaat uit pianiste Lestari Scholtes, violist Eduardo Paredes Crespo en cellist Leonard Besseling. Het trad op in onder meer het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw Eindhoven, Tivoli Vredenburg Utrecht, Opéra National de Bordeaux (Frankrijk) en op festivals als het Storioni Festival en het Grachtenfestival. Ook is het ensemble regelmatig te zien bij televisieprogramma’s als Podium Witteman en Podium Klassiek.

 

Geïnspireerd door hun gedeelde passie voor kamermuziek, zijn de leden van TRIO 258 voortdurend op zoek naar een zo krachtig mogelijke verbinding met de muziek én met hun publiek. Daarbij focust TRIO 258 zich met name op de romantiek (1810-1915). Uit die periode bestaan geluidsopnames waaruit in zekere mate af te leiden is hoe er in die tijd gespeeld werd. TRIO 258 laat zich door deze overlevering inspireren. Daarnaast spelen Eduardo en Leonard net zoals de strijkers uit de romantiek op darmsnaren. Die snaren ontstemmen sneller, vormen daardoor een grotere uitdaging om te bespelen, maar bieden   meer mogelijkheden op het gebied van klankkleur en articulatie.

 

Het repertoire van het trio varieert van Haydn tot Fazil Say, met bijzondere aandacht voor het romantische repertoire voor pianotrio. Het debuutalbum ‘The Return’ van TRIO 258 met werk van Sergei Rachmaninoff kwam in januari 2023 uit bij Challenge Records, en kreeg lovende recensies. “..the three musicians dose tastefully in an always intense, exciting interpretation, using the exuberance of melodies and themes to stir up contrasts and give the work the great Russian soul that distinguishes it.”

(Rémy Franck in Pizzicato Magazine).

 

 

Het concert begint om 15.30 en duurt tot ca. 17.15 uur (met een pauze). De kerk is open

vanaf 15.00 uur. Het   adres van de Buiksloterkerk is Buiksloterkerkpad 10, 1034 VZ

Amsterdam.

 

Entree (inclusief koffie en thee): € 15,00 (Volwassenen), € 10,00 (Vrienden Buiksloterkerk),

€ 7,50 (<18 jaar). Kaarten zijn te koop via https://www.buiksloterkerk.nl

 

Foto: Ronald Knapp

Trailer: https://open.spotify.com/album/21koaUO1yfXBJgZlWxyCO6?si=L8bDMNaEQG- aCCHoE- zAaQ

 

Muziek
Concert
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief