ma 02 jan

Dit evenement vindt plaats tussen 24/12/2022 - 08/01/2023

Hele dag, Eye Filmmuseum
 

Kerstvakantie in Eye

 

Kom tijdens de feestdagen naar Eye voor een filmisch dagje uit in kerstsfeer. Bekijk de mooiste premièrefilms van nu, zoals Ernest en Celestine: op avontuur in Brabbelland of Comedy Queen. Maak samen een filmpje van echte celluloid-filmstrips tijdens de workshop Filmen zonder Camera of bewonder de spiksplinternieuwe interactieve filminstallatie Film Catcher!

Cinemini en workshops
Speciaal voor peuters en kleuters staat er extra vaak Cinemini op het programma. Ze kijken een (korte) film in de meest sfeervolle filmzaal van Eye. Na afloop mogen ze lekker spelen. En wat dacht je van de workshop Filmen zonder camera? Kinderen vanaf 7 jaar bewerken celluloid-filmstrips en maken samen een filmpje. Na afloop krijgen ze een mini-projector met een kaarsje mee naar huis.

Dag van de korte film – kinderprogramma
Op 27 en 28 december staat Eye helemaal in het teken van de korte film. Ook voor kinderen zijn er op deze dagen boeiende korte films te bekijken. Na afloop mogen ze een eigen flipboekje maken.

Première Lampje
Voor alle liefhebbers van Lampje is de première van de verfilming van dit prachtige boek van Annet Schaap niet te missen! Vanaf januari te zien op televisie bij de VPRO, maar op 11 december en 5 januari ook op het grote doek in Eye. Extra bijzonder.

Film Catcher
In hét filmmuseum van Nederland duik je natuurlijk ook in de rijke geschiedenis van film. Vanaf 12 december is in de vaste presentatie van Eye de nieuwe interactieve filminstallatie Film Catcher te bewonderen. Ontdek hoe mooi en divers film kan zijn. Met filters, zoals rood, dansen, stad of close-up, tover je steeds andere beeldcollecties tevoorschijn. De vaste presentatie is gratis te bezoeken voor kinderen tot en met 17 jaar!

Gebarentolk
Op 8 januari is bij de film Yuku en de Himalayabloem en Cinemini: Mannetje Tak een gebarentolk NGT aanwezig.

Zien we je tijdens de kerstvakantie?

 

 

Film
 

Delen:

Nieuwsbrief