za 13 jan

20:30 - 20:30, Zonnehuis
 

Matthijn Buwalda – Matthijn in het klein

 

Tijdens ‘Matthijn in het klein’ neemt Matthijn Buwalda je mee terug naar de basis. Een stem en een instrument, een ongedwongen sfeer, met elkaar de liedjes beleven zoals ze ook ontstaan zijn: in het klein. De avond zal aanvoelen als een uit de hand gelopen huiskamerconcert in de blauwe zaal.

Al sinds 2006 is de zanger/liedschrijver onderweg met zijn Nederlandstalige liederen, en steeds meer mensen ontdekken zijn muziek die het beste te omschrijven is als een kruising tussen kleinkunst en Nederpop.

Begonnen met optredens in kerken maakte hij in 2012 de overstap naar het theater. Het resultaat tot nu toe: vijf vrijwel uitverkochte theatertours en een snelgroeiend publiek dat de steeds groter wordende zalen vult. Muzikale samenwerkingen met o.a. Stef Bos, Stephanie Struijk en Jan Smit tonen de veelzijdigheid van Matthijn als schrijver én zanger.
Hij is een van de schrijvers van het nummer ‘Dit pakt niemand ons meer af’ dat werd genomineerd voor een Rembrandt Award in de categorie Beste titelsong film. Ook won hij in 2015 de Buma cultuurprijs/Zilveren Duif award in de categorie Beste lied.

Het Algemeen Dagblad schreef in 2022 over Matthijn: ‘Er zijn maar weinig zangers die met Nederlandstalig repertoire recht je hart in kunnen zingen. Matthijn Buwalda is zo iemand.’

Toegangsprijs: € 26,50

Meer info & kaartverkoop

 

Muziek
 

Delen:

Nieuwsbrief