za 04 mei

Dit evenement vindt plaats tussen 27/04/2024 - 05/05/2024

10:00 - 19:00, Eye Filmmuseum
 

Meivakantie in Eye: workshops, familiefilms, tentoonstelling, en meer!

 

In de meivakantie beleef je elke dag kijk- en maakplezier voor het hele gezin. Volg de creatieve animatieworkshop, kom toveren met beeld bij Filmmagie, kijk de mooiste familiefilms van nu, ontdek de tentoonstelling Wat is film (gratis t/m 17 jaar), en meer! 

Bekijk het programma op: www.eyefilm.nl/meivakantie

Workshop stop-motion  
Onder begeleiding van een professioneel animator maak je in deze workshop je eigen toffe stop-motion filmpje. Hoe wek je een driehoek, een banaan of een zon tot leven? Geef ze oogjes, laat ze open en dicht doen, zet er beentjes op en swingen maar. Vanaf 8 jaar. Bestel nu je ticket, beperkte plaatsen.
 
Kijken, maken en spelen bij Cinemini en Filmmagie  
Ervaar de magie van film in de meest sfeervolle filmzaal van Eye. Kinderen kijken korte films en gaan daarna creatief aan de slag in de zaal. Bij Cinemini (2-6 jaar) spelen ze in een betoverend lichtlandschap. Bij Filmmagie (6+) volgen ze na de film een korte workshop waarin ze ontdekken hoe ze van stilstaand beeld een bewegende scène kunnen maken.

Vos en Haas & Het Muizenhuis 
Laat je met het hele gezin meevoeren door de beste familiefilms van nu. Zoals de prachtige animatiefilm Vos en Haas redden het bos van de makers van het geliefde Knor. Een aanrader voor het hele gezin! In Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop beleven de muizenvriendjes allerlei spannende avonturen, ontrafelen ze eilandgeheimen en leren ze magische goocheltrucs. Met extra voorstellingen in de week vóór en na de meivakantie.

Gratis stop-motion filmpje of thaumatroop maken (inloopactiviteit)  
Maak de blits met je animatiefilmpje (7+) of knutsel je eigen thaumatroop (4+), een vroege voorloper van film. Op 29 april tussen 13 en 16 uur staat een professioneel animator bij de animatietafels klaar om je op weg te helpen. Bij het animeren gebruik je een eigen telefoon of tablet. Schuif je ook aan?

Interactieve tentoonstelling over film 
Meer leren over de geschiedenis van film, zelf een gek filmpje maken voor het green screen of even chillen in een filmpod? Het kan allemaal in de interactieve tentoonstelling Wat is film. Gratis te bezoeken t/m 17 jaar!

Flinke korting met Stadspas groene stip

Bezoek met je stadspas groene stip een film of activiteit voor slechts €1,50, en de tentoonstelling gratis.

Bekijk het programma op: www.eyefilm.nl/meivakantie

 

Cultuur, Educatie, Film
 

Delen:

Nieuwsbrief