zo 29 sep

13:30 - 16:30, Zonnehuis
 

Musical DOGFIGHT

 

Dogfight is een musical die de essentie van een tijdperk vastlegt en tijdloze lessen over schoonheidsnormen, oorlog en de impact ervan, genderdynamiek en maatschappelijke verwachtingen belicht en je meeneemt op een reis vol emoties.

We gaan terug in de tijd naar 1963, de Vietnamoorlog bevindt zich nog in een vroeg stadium. In hartje San Francisco trekt een groep jonge mariniers eropuit voor een avond vol plezier voordat ze worden uitgezonden. Maar dit is geen gewone avond uit. Ze nemen deel aan een bizarre traditie die bekendstaat als de ‘dogfight,’ een meedogenloze wedstrijd om de lelijkste date te vinden voor een exclusief feest.

​In zijn zoektocht ontmoet Eddie Birdlace, een zelfverzekerde en charismatische marinier, Rose Fenny, een verlegen en bescheiden serveerster. Eddie slaagt erin Rose te strikken voor de dogfight, zich niet bewust van de diepgaande impact die deze ontmoeting op beiden zal hebben. Terwijl de avond vordert, ontstaat er een onverwachte band tussen Eddie en Rose, waarbij Eddie een andere kant van zichzelf én van Rose ontdekt. Schuldgevoel en spijt beginnen aan hem te knagen wanneer hij de moraliteit van het spel en de keuzes die hij heeft gemaakt, in twijfel trekt.

Onder begeleiding van heerlijke muziek aanschouw je de transformatie van een jonge marinier terwijl hij worstelt met zijn eigen kwetsbaarheden.

​De muziek van Dogfight is geschreven door Benj Pasek en Justin Paul, die later bekend werden door hun werk aan musicals zoals Dear Evan Hansen en The Greatest Showman. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1991, geregisseerd door Nancy Savoca. Dogfight werd voor het eerst opgevoerd Off-Broadway in 2012 in het Second Stage Theatre in New York City. De productie werd geregisseerd door Joe Mantello en choreografie werd verzorgd door Christopher Gattelli. De musical ontving veel lof van critici en publiek en werd genomineerd voor verschillende prijzen, waaronder een Lucille Lortel Award voor Outstanding Musical.​

Meer informatie & Kaartverkoop

 

Theater
 

Delen:

Nieuwsbrief