do 25 jul

19:00 - 20:30, NDSM-werf
 

NDSM Get Lost

 

NDSM Get Lost is de perfecte avond om verdwaald te raken op de NDSM-werf. Vier partijen op de werf bundelen één donderdagavond in elk seizoen hun krachten voor een kunstzinnig programma. Tijdens deze avonden kunnen zowel bezoekers als bewoners ontdekken wat de NDSM-werf te bieden heeft op cultureel gebied, variërend van tentoonstellingen, performances en lezingen tot workshops, live muziek en meer. Ben je nieuwsgierig geworden? Kom dan langs tijdens de zomer-editie op 25 julibij Nieuw Dakota, Beautiful Distress House, Stichting NDSM-werf en Treehouse NDSM.

TIJDEN‍
– 19:00 – 19:20: welkomstdrankje @Treehouse NDSM
– 19:20 – 19:40: workshop en tour Beautiful Distress
– 19:40 – 20:00: tour Nieuw Dakota
– 20:00 – 20:20: tour Stichting NDSM-werf
– 20:30 – 23:00: Words of NDSM – spoken word programma

TOUR‍
Sluit je aan bij een speciale rondleiding die je langs verschillende locaties brengt en informatie geeft over het programma. Deze begint op 25 juli om 19:00 uur bij Treehouse. Kosten €5, inclusief een welkomstdrankje! Bestel je kaarten via deze knop.

PROGRAMMA
Beautiful Distress

Workshop

Ship of Fools: Waanzin, Kunst & Herstel is een workshop van Mitchel Breed, geïnspireerd door Jheronimus Bosch. Deelnemers delen ervaringen, inzichten en maken collages, reflecterend op hoe maatschappelijke systemen onze mentale gezondheid beïnvloeden. Zo treden we in Bosch zijn voetsporen, door de collectieve waanzin van onze samenleving te verbeelden.

Nieuw Dakota

(+ Supplementary Fee) tentoonstelling

Nieuw Dakota presenteert de tentoonstelling (+ Supplementary Fee) van Thordur Hans Baldursson. De tentoonstelling biedt een kritische kijk op de uitdagingen waar kunstenaars en culturele instellingen mee te maken hebben. Nieuw Dakota organiseert een rondleiding langs de verschillende kunstwerken die, door middel van het inwerpen van een muntje, een ultieme ervaring aan de bezoekers bieden.

Stichting NDSM-werf

Tour langs Kunstinstallaties en Words of NDSM

Stichting NDSM-werf leidt je langs drie werken die nu op NDSM te zien zijn. De tour start bij NDSM Lusthof, een architectonische tuin van Studio Ossidiana. Vervolgens gaat de tour langs Pavlopetri, een installatie met geluid van Siba Sahabi. De tour eindigt bij het kleurrijke werk (Leave) Space for Space van de Engelse Morag Myerscough. Om 20.30 start hier het (gratis toegankelijke) spoken word event “Words of NDSM”, samengesteld door Mahat Arab.

Treehouse NDSM

Pop-up expositie Doolhoofd van Eveline Alders

Pop-up Expositie: Wij presenteren de eerste editie van een nomadisch platform voor tentoonstellingen binnen Treehouse NDSM. Elke maand een ander project in een andere lege ruimte. Voor deze eerste editie toont onze buitenetalage “Doolhoofd” van bewoonster Eveline Alders. Eveline’s ‘doolhoofd’ geeft inzicht in hoe je de weg kunt vinden in je eigen persoonlijke labyrint. De bezoekers worden uitgenodigd om te ontdekken of het hen helpt rust te vinden of de weg kwijt te raken. De kunstenaar zal haar werken presenteren tijdens de rondleiding voor NDSM Get Lost.

Alle data NDSM Get Lost 2024‍

– Lente-editie: donderdag 28 maart
– Zomereditie: donderdag 25 juli
– Herfsteditie: donderdag 26 september
– Wintereditie: donderdag 12 december‍

DEELNEMENDE PARTIJEN
Nieuw Dakota is een hedendaagse kunsttentoonstellingsruimte op de NDSM-werf. Het experimentele programma omvat exposities, performances, rondleidingen en educatieve activiteiten, met als doel zowel kunstenaars als bezoekers uit te dagen en hun perspectief op de wereld te verruimen.‍

Beautiful Distress House gebruikt kunst om begrip en medeleven te vergroten voor mensen die te maken hebben met mentale kwetsbaarheden. Kunst spreekt onze zintuigen en verstand aan, kan ons op een andere manier naar dingen laten kijken en maakt ons bewust van onze eigen vooroordelen.‍

Stichting NDSM-werf programmeert en beheert de monumentale buitenruimte van NDSM als een culturele werf waarbij het publieke karakter, creatief experiment en meerstemmigheid centraal staat. De stichting ontwikkelt en presenteert locatie-specifieke installaties en kunstwerken van en met kunstenaars, ontwerpers en architecten‍

NDSM Treehouse is een broedplaats op de NDSM-werf met ateliers van kunstenaars, workshops en evenementen. Het diverse programma biedt de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops, live muziek te beluisteren tijdens ‘Live At Our Place’, of exposities te bekijken.

 

Beeldende kunst, Cultuur
Buiten, Expositie, Language no problem, Museum, Stadspas, Tentoonstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief