wo 25 jan

Dit evenement vindt plaats tussen 03/09/2022 - 29/01/2023

08:00 - 18:00, NDSM FUSE
 

NDSM TOEN expo NDSM Fuse Wunderkammer

 

In de expositie NDSM TOEN komt via foto’s, objecten en modellen de NDSM van toen weer tot leven; vanaf het moment van tekenkamerontwerp tot en met de bouw en de tewaterlating van een schip, de koppelingsfase van een mammoettanker en diverse reparatiewerkzaamheden tot aan het einde van de werf in 1984.

Aangezien Harmoniecorps Tuindorp (HCT) vanaf 1946 tot en met 1979 de muzikale omlijsting bij tewaterlatingen heeft verzorgd en dit jaar haar 100-jarig jubileum viert, hebben zij ook een plekje in dit geheel gekregen. Zij tonen in vogelvlucht de geschiedenis van 100 jaar Harmonie.

In de Wunderkammer-mini draait een doorlopende film over de bouw van ms. Oranje, waaraan gekoppeld 2 video’s van HCT waarin oud-leden vertellen over Tuindorp en de harmonie in het bijzonder, gevolgd door een muziekstuk dat speciaal voor HCT is gecomponeerd.

Naast deze expositie wordt de mogelijkheid geboden om op zwerftocht door de scheepsbouwloods te gaan waar nog historische relicten uit de NDSM-tijd aanwezig zijn. Via een QR-code wordt uitgelegd waar deze objecten en plekken voor hebben gediend. Op deze manier probeert Stichting NDSM-Herleeft meer interesse te kweken voor de nautische industriele geschiedenis van deze werf en tracht zij zichtbaar te maken wat destijds door vele duizenden werknemers is gepresteerd.

Organisatie: Stichting NDSM-Herleeft in samenwerking met NDSM FUSE en Harmoniecorps Tuindorp

 

Architectuur, Cultureel erfgoed, Cultuur, Educatie, Fotografie, Muziek
Concert, Educatie, Expositie, Geschikt voor kinderen, Gratis, Language no problem, Museum, Tentoonstelling
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief