do 25 nov

20:00 - 21:30
 

Noord op 8 mm Film

 

Film in Aula Bredero Beroepscollege

Op donderdagavond 25 november worden in het Bredero Beroepscollege aan de Meeuwenlaan oude films over Noord vertoond.

In de afgelopen jaren zijn vele unieke en zeldzame filmbeelden gevonden door de makers van tentoonstellingen voor Museum Amsterdam Noord. Voor de vele nieuwe bewoners van Noord is het een gelegenheid om kennis te maken met het verleden van hun nieuwe woonomgeving. Voor anderen is het een weerzien met een verdwenen tijd. In 1900 is de kaart van Noord nog leeg. In de eerste decennia wordt er flink uitgebreid. De druk op en de roep om oeververbindingen neemt toe.

Op het programma staat een korte presentatie met beelden van het nog lege Noord uit 1913 en 1919. Daarna wordt Noord snel voller. Van de expositie 50 jaar IJ-tunnel komt de film over de bouw van tunnel tussen 1954 en 1968. Uit “Noord Spoort”: de tram over de Meeuwenlaan. En omdat het sinterklaastijd is een zeldzame 8 mm film uit het archief van de erven TC Groot: de aankomst van de Sint op de Adelaarsweg in 1956.

Brederode Beroepscollege, hoofdingang Meeuwenlaan 132.

Toegang met geldige QR code en donatie van 5 euro.

Inloop vanaf 20.00 uur. Start programma 20.15 uur. Einde 21.30 uur.

Reserveren

 

Cultureel erfgoed
Geschiedenis
 

Delen:

Museum Amsterdam Noord

Het museum toont in twee vaste tentoonstellingen de geschiedenis van Amsterdam-Noord en de geschiedenis van Vogeldorp en het badhuis.

lees meer
 
 

Nieuwsbrief