wo 24 feb

Dit evenement vindt plaats tussen 20/02/2021 - 27/02/2021

Hele dag, Tolhuistuin
 

NOORDKrANT

 

Tolhuistuin zoekt jonge NOORDKrANT-reporters (9-12) voor voorjaarsvakantie-activiteit

Wil jij meewerken aan een echte krant? Verslag doen van het leven in Amsterdam-Noord? Een reportage maken, een verhaal schrijven, interviewen, een gedicht, strip of kruiswoordraadsel maken? Kom dan deze voorjaarsvakantie bij de NOORDKrANT-redactie! De NOORDKrANT wordt gemaakt door kinderen van 9 – 12 jaar oud.

Op 17 februari is de kennismaking, waarna we in de voorjaarsvakantie (20 – 27 februari) werken aan de nieuwe NOORDKrANT. Je werkt thuis aan je eigen artikelen en wordt begeleid door ontwerper Rianne van Duin en fotograaf Marc Faasse.

De NOORDKrANT wordt gedrukt en verspreid door heel Noord. Wie weet lees je binnenkort wel je eigen bijdrage in een echte krant!

Aanmelden
Heb je geen ervaring? Dat is geen probleem! De Tolhuistuin zorgt voor goede begeleiding. Heb je geen toegang tot een computer, dan kunnen we ook iets voor je regelen. Heb je zin om in de voorjaarsvakantie aan de slag te gaan, mail dan naar noordkrantredactie@gmail.com.

Over de NOORDKrANT
In maart brengen we alweer de derde editie van de NOORDKrANT uit. De eerste krant werd uitgebracht in de eerste lockdown, met dank aan Fonds voor Noord. De tweede editie werd verspreid door Noord tijdens het Warming Up Festival 2020 en ging over het klimaat. In de derde NOORDKrANT zoomt de redactie in op 100 jaar Noord.

Covid-19 maatregelen
Er wordt rekening gehouden met de maatregelen omtrent de verspreiding van het corona-virus. Afhankelijk van de maatregelen vinden de bijeenkomsten online of bij de Tolhuistuin  plaats. Voor kinderen in kwetsbare situaties is er een uitzonderingspositie. Na aanmelding laten we je zo spoedig mogelijk weten of we samenkomen.

Met dank aan Noord-Amsterdams Nieuwsblad en onze Into The Great Wide Open

 

Educatie, Fotografie, Literatuur
Educatie, Geschikt voor kinderen, Gratis
gerelateerd

Nieuwsbrief