do 21 dec - di 26 dec

20:15 - 20:15, Zonnehuis
 

Oh Johnny in Droomland | 100 jaar Johnny Jordaan

 

Dagen & Tijden:

  • Donderdag 21 December 20:15 uur
  • Vrijdag 22 December 20:15 uur
  • Zaterdag 23 December 15:00 uur
  • Zondag 24 December 14:00 uur
  • Maandag 25 December 14:00 uur
  • Dinsdag 26 December 14:00 uur

100 jaar geleden werd de immens populaire zanger Johnny Jordaan geboren. Dat gaan we met deze sfeermusical vieren! Want nog steeds klinken de beroemde liedjes van deze legende in de cafés en op feestjes. Nederlied brengt een ode in de vorm van een speciaal theatraal levenslied over het leven van Johnny Jordaan met een terugblik uit de hemel op zijn aardse bestaan.

In ‘Oh Johnny in Droomland’ treffen we Tante Leen, Johnny Jordaan en Willy Alberti aan in de hemel. En geloof het of niet, er bestaat daar een afdeling Jordaan! Hun beschermengel probeert ter plekke alles in goede banen te leiden. Maar wie rammelt daar aan de poorten van het Paradijs en is deze persoon wel welkom? En kan met de komst van die vreemde gast de lieve vrede worden bewaard? Gelukkig treffen de drie ook vele lieve overleden vrienden en familieleden aan in dit Droomland.

‘Oh Johnny in Droomland’ is een feest der herkenning, omlijst met prachtige (Jordaan) liederen, zoals: ‘Zal er ooit een Jordaan in de hemel bestaan’, ‘Oh Johnny’, ‘De afgekeurde woning’, ‘Droomland’, ‘De zon schijnt voor iedereen’ en ‘Mijn ouwe Amstelstad’.

Na de geweldige successen met de Kerstshows rond de grote drie uit de Jordaan, brengt Nederlied met deze nieuwe sfeermusical een theatraal eerbetoon aan een van Mokums grootste zangers: Johnny Jordaan. Laat je verrassen door dit feestelijke verhaal, vol met muziek, verdriet, humor en bijzondere gasten.

Met:

Rob van de Meeberg – Johnny Jordaan

Marjolijn Touw – Tante Leen & Moessie

Frans Mulder – Willy Alberti en Wim Sonneveld

Rosa Mee – beschermengel & Tottie (vrouw)

Evert de Vries – Ton Slierendrecht (partner) & geheime gast

Muziek:

Bert Stoots – piano

René Trok – accordeon

Tekst:

Lars Boom/Rob van de Meeberg

Techniek:

Fons Baltus – geluid

Cis Rieken – licht en projectie

 

Toegangsprijs:

Regulier € 28,50 | inclusief ticketkosten
Met korting € 23,50 | inclusief ticketkosten

* korting is uitsluitend geldig voor: CJP, Stadspas Amsterdam met groene stip, senioren-67+, Studenten, inwoners Amsterdam Noord, Vrienden van Stadsherstel en jeugd t/m 16 jaar (Pasje of ID-/postcodebewijs tonen bij binnenkomst theater.)

* eenmaal verkochte kaarten kunnen niet worden teruggenomen

Meer informatie & kaartverkoop

 

Muziek, Theater
 

Delen:

Nieuwsbrief