za 10 jun

Dit evenement vindt plaats tussen 10/06/2023 - 11/06/2023

16:30 - 23:00, Tolhuistuin
 

Open Oscillator 2023

 

Open Oscillator 2023
Let’s get ready to oscillate! Op 10 en 11 juni komt Open Oscillator terug naar de Tolhuistuin voor het ultieme elektronische muziekfestijn. Verwacht een tuin vol epische geluidsboxen met flashy lichten, een wirwar van kabels, modulaire synthesizers en de nieuwste, meest compacte gadgets die je in je zak kunt stoppen.

Bereid je voor op een programmering die de grenzen van technologie en audiokunst opzoekt en ruimte biedt voor innovatie en samenwerking. Dans op de tunes van topartiesten en ontdek nieuwe dimensies bij de verschillende geluidskunstinstallaties. En vergeet niet om deel te nemen aan onze workshops voorafgaand aan het festival of je talent te laten zien op ons open podium.

Of je nu een doorgewinterde fanaat bent of net je eerste stappen in de elektronische muziekwereld zet, bij Open Oscillator ben je altijd welkom. Join the movement en laat je onderdompelen in een onvergetelijke ervaring!

for English:
www.openoscillator.nl

 

PRAKTISCHE INFO FESTIVAL

Wanneer: zaterdag 10 juni – zondag 11 juni 17:00 – 23:00
Waar: In de tuin van de Tolhuistuin, Tolhuisweg 3

Overdag gratis toegang, vanaf 19:30 betaald:
Regulier €10
CJP/Student/Kind €5
Stadspas €2,50

LINE-UP

Zaterdag 10 juni 2023
16:30    Deuren open
17:00    Opening + start inschrijvingen Open Podium
18:00 – 19:30    Open Podium     |
20:00 – 20:45    Miss Tahloulah May
21:30 – 22:15    Farzané &  Leo Hugo Lioret
22:00 – 23:00    DJ Lola

Doorlopend: Kunstinstallaties door Amber Meulenijzer en The Listening Project

 

Zondag 11 juni 2023
16:30    Deuren open
17:00    Presentatie Brakkie Monsters Graphic Score + start inschrijvingen open podium
18:00 – 19:30    Open Podium
20:00 – 20:45    Human Motives
21:30 – 22:15     Ease Anaïs
22:15 – 23:00    DJ Madame #S

Doorlopend: Kunstinstallaties door Amber Meulenijzer en The Listening Project

ARTIESTEN

Miss Tahloulah May is modulair componist die haar roots heeft in hiphop en nu alleen nog maar DAW-less produceert. Haar muziek is een smeltkroes van Triphop, IDM en Ambient House en wordt live volledig modulair gebracht.

Farzané & Leo Hugo Lioret zullen hun digitale sonische dialoog in computerondersteunde improvisatie laten klinken tijdens Open Oscillator. Farzané is een muzikant en geluidskunstenaar die gefascineerd is door de intersectionaliteit tussen wetenschap, geluid en technologie en de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie onderzoekt in relatie tot live electro-akoestische muziek improvisatie. Leo Hugo Lioret is een muzikaal improvisator die graag gebruik maakt van field-recordings.

Ease Anais is een duo dat geïnspireerd is door Japanse en New Age Environmental Ambient en muziek maakt met analoge synthesizers en melodieuze composities. Het resultaat is een unieke muziekstijl die je ervaring kleurt, je aandacht vraagt, maar je vooral ook anders om je heen laat kijken. Met hun ambient muziek die je omarmt en je meeneemt naar buiten, waar je ook bent, zal Ease Anais je betoveren.

Human Motives is een experimenteel elektronisch project van Chris van der Linden. Precieze gesynthetiseerde geluiden worden afgewisseld met instrumenten en veldopnames, resulterend in contemplatieve minimalistische muziek. Faseringsmotieven, cyclische patronen, zwevende melodieën en uitbarstingen van textuur onderzoeken de menselijke conditie, zoals verandering, hoop, verlies en gezinsdynamiek.

DJ Lola weeft zachte tapijten van ambient en andere elektronische muziek en legt de nadruk op mentale gezondheid in haar radioshows. Ze nodigt iedereen uit om te komen dansen of liggen.

DJ Madame #S heeft een achtergrond in klassieke muziek, piano en viool, maar toen ze housemuziek ontdekte, was het liefde op het eerste gehoor. Haar onverwoestbare connectie met het genre werkt aanstekelijk op de dansvloer.

KUNSTINSTALLATIE

Amber Meulenijzer heeft een achtergrond in geluid en beeldende kunst en onderzoekt de spanning tussen deze velden. Ze maakt werk met theatrale, cinematografische en poëtische elementen door alledaagse verwondering en intuïtie te combineren met een algemene nieuwsgierigheid naar de grenzen en flexibiliteit van verschillende materialen. Voor Open Oscillator heeft ze een installatie gemaakt met hoornspeakers van oude intercomsystemen die perfect past bij de akoestiek van de Tolhuistuin.

The Listening Project is het groeiende geluidsarchief van kunstenaars Rosalie Wammes, Rosa Ronsdorf en Roos Pollmann. Ze hebben een installatie gemaakt over tijd met de stemmen van bewoners van Noord. In een meeslepende installatie kan je een nieuwe blik op tijd ervaren.

 

OPEN PODIUM
Het open podium van Open Oscillator is dé plek voor experiment. Het is voor ervaren sound designers die iets nieuws willen proberen, én voor nog onontdekte talenten die hun zolderkamer nog niet eerder hebben verlaten.

Wil je deel uitmaken van het open podium? Schrijf je dan vanaf 17:00 uur in en treed op tussen 18:00 en 19:30 uur op volgorde van inschrijving.

 

WORKSHOPS – BRAKKIE MONSTER GRAPHIC SCORE
Voordat het festival begint, organiseren we workshops waarin kinderen en volwassenen worden begeleid om deel te nemen aan een groepsoptreden op zondag 11 juni. Werk met analoge en digitale synthesizers en creëer samen met anderen een uniek geluid op basis van een grafische partituur.

De workshops vinden plaats bij De Muziekstraat (Sijsjesstraat 21B) en de deelname is helemaal gratis! Meld je snel aan via info@stichtingmuziekstraat.nl.

Brakkie Monster Academy – Graphic Score (6+)

woensdag 31 mei 15:00 – 16:30

woensdag 7 juni 15:00 – 16:30

Brakkie Monster Academy – Graphic Score (16 – 99 jaar)

woensdag 31 mei 19:00 – 21:00

woensdag 7 juni 19:00 – 21:00

Presentatie:

Live optreden op zondag 11 juni 17:00 tijden Open Oscillator

 

Audio, Muziek
Buiten, Concert, Festival, Geschikt voor kinderen, Gratis, Language no problem, Stadspas, Stadspas blauwe ruit, Stadspas groene stip, Workshop
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief