za 20 apr

03:00 - 06:00, NDSM-werf
 

Opening NDSM 3×3 Legacy Courts – Polylester

 

TWEE NIEUWE 3X3 LEGACY COURTS
De afgelopen twee jaar werd er volop gebasketbald op NDSM, door jong en oud, pro en amateur. Het tijdelijke 3X3 Unites veld dat er lag, geactiveerd voor en door jongeren uit Amsterdam-Noord, verdiende een upgrade. Vanuit de ambitie om 3×3 basketbal en andere urban sports een meer permanente plek op de werf te geven opent Stichting NDSM-werf samen met 3X3 Unites twee nieuwe 3×3 Legacy Courts voorzien van een grafisch patroon door de Amsterdamse kunstenaar PolyLester. De 3×3 courts hebben een patroon van oranje en blauwe banen die als stralen fungeren, geïnspireerd door de schaduwlijnen van omliggende gebouwen en objecten. Het contrast tussen de complementaire kleuren blauw en oranje zorgt ervoor dat de courts goed zichtbaar zijn. Naast de realisatie van de courts wordt er met PolyLester gewerkt aan een aansluitende monumentale kunstinstallatie over basketbalcultuur.

Het veld wordt de komende tijd doorlopend geactiveerd door 3X3 Unites opgeleide rolmodellen, 3X3 Leaders en de community uit Noord. Na de opleiding vanuit 3X3 Unites organiseren zij activiteiten en evenementen op het veld, enthousiasmeren ze de lokale gemeenschap om deel te nemen, delen ze geleerde life-skills en bewaken ze de kwaliteit van ‘hun’ speelveld.

OPENING ZATERDAG 20 APRIL OM 15.00U
Het nieuwe basketbalveld wordt officieel geopend op zaterdag 20 april in aanwezigheid van de 3X3 Unites community, Gabriel Lester en Esther Lagendijk, Stadsdeelbestuurder Amsterdam-Noord. Amateurs en professionals, iedereen is welkom om tijdens de feestelijke opening het veld uit te komen proberen.

Meer informatie op www.ndsm.nl

 

Cultuur
Buiten, Geschikt voor kinderen, Gratis, Language no problem, Opening, Stadspas
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief