za 03 dec

Dit evenement vindt plaats tussen 01/12/2022 - 30/01/2023

12:00 - 18:00, Pexpo
 

PEXPO’S PORTRETTERETTE

 

Portretten op papier. Op karton. Op textiel. In keramiek. Gemaakt in verf, met stift, met potlood, met borduurwerk. Met tal van materialen en tal van technieken, zolang het maar ambachtelijk is. Het handgemaakte portret is onderwerp van de nieuwste expositie in PEXPO, creatieve ruimte in hartje Amsterdam-Noord.

Basis van Pexpo’s Portretterette vormen werken op papier, in textiel en van keramiek, gemaakt in het Noord-Amsterdamse atelier Bijzonder Amsterdams. In dit atelier, onderdeel van zorginstelling Cordaan, werken dagelijks tientallen kunstenaars met een verstandelijke beperking in drie ateliers. Twintig portretten van het grafische atelier en tientallen werken in keramiek en textiel zijn het startpunt van de Portretterette. Samen geven ze een beeld van de creatieve wereld van de makers van Bijzonder Amsterdams.

In de weken die na de opening volgen nodigt Pexpo buurtkunstenaars, bewoners en passanten uit om de wanden verder te vullen. Er zijn workshops portrettekenen, schilderen, textiel en boetseren en dagelijks (behalve op maandag) kun je eigen portretwerk doneren. Ook ben je welkom om ter plekke werk te maken. Vincent Jobse, curator van Pexpo: “we gaan zoveel mogelijk mensen uitdagen om weer puur naar elkaar of naar zichzelf te kijken. De essentie te zoeken van wie iemand is en dat proberen vast te leggen. Het gaat erom je hand te laten sturen door wat je ziet en wat je beleeft.”

 

Beeldende kunst
Expositie, Geschikt voor kinderen, Tentoonstelling, Workshop
 

Delen:

gerelateerd

Nieuwsbrief