ma 03 apr

Dit evenement vindt plaats tussen 01/04/2023 - 28/04/2023

Hele dag
 

Pride Photo 2023 Tentoonstelling

 

De Pride Photo Tentoonstelling 2023 is tot en met 28 April te zien op de IJpromenade in Amsterdam, naast het Eye filmmuseum en de A’dam Toren. Dit is tevens de start van de landelijke tour van deze LHBTQIA+ foto expositie.

Thema dit jaar is ‘The Process of Change’, waarmee de organisatie wil laten zien hoe het de LHBTQIA+ gemeenschap wereldwijd telkens weer lukt om, met creativiteit, vechtlust en veerkracht, haar bestaansrecht te bevestigen.

De tentoonstelling, bestaande uit twintig grote panelen, toont naast de bekroonde foto’s, verschillende urgente, verrassende en mooie beeldverhalen die de bezoekers aan het denken zullen zetten over  seksuele- en genderdiversiteit. Pride Photo ontving dit jaar vanuit de hele wereld ruim 5600 inzendingen voor de internationale fotowedstrijd. Twee keer zoveel als vorig jaar. De jury, bestaande uit Yushi Li, Tanya Habjouqa, Samira Damato, Marijn Kuijper en Sabelo Mlangeni, selecteerde twee winnaars. ‘Ky & Kysaan’ van de uit Ohio afkomstig fotograaf Ky Smiley (20) won de Pride Photo Award 2023 in de categorie Single Image. De Venezuelaanse fotograaf Andrés Pérez  (29) werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie Series met zijn reeks ‘Dead Family.

 

Fotografie
 

Delen:

Nieuwsbrief