za 23 sep

Dit evenement vindt plaats tussen 23/09/2023 - 24/09/2023

20:30 - 22:00
 

Project Wildeman speelt Lichtstilte

 

Op 23 en 24 september toont performancecollectief Project Wildeman de voorstelling Lichtstilte op het Amsterdam Dark Festival. Lichtstilte is een zinnedovende rituele voorstelling. Een verbindende, vertragende verering van het absolute donker. Een pleidooi voor de duisternis in live immersive 3D-sound, tekst en poppenspel.

Project Wildeman daalt in Lichtstilte samen met het publiek en een astronautenpop steeds langzamer af naar het ultieme nulpunt: het binnenste van een zwart gat, het allerdonkerste mysterie van het universum. In Lichtstilte, een hypnotiserende exercitie van inbeeldingskracht en fantasie in elektronische muziek, theater en poppenspel, word je uitgenodigd het Donkere Niets te ervaren en een nieuw perspectief op Aarde te creëren.

Overal om ons heen in onze wereld lijkt er heel veel nadruk te liggen op licht. Licht schijnt overal, de hele tijd, ook ‘s nachts. In parken, langs paden, in kantoorpanden, havens, industrieterreinen. Middels een gezamenlijk performatief ritueel gaan we in op de vraag wat al dat licht met ons doet en zoeken we naar een betere balans tussen het licht en het donker.

Amsterdam Dark Festival is een productie van Marjolijn van Heemstra. Tijdens het festival worden schrijvers en kunstenaars uitgenodigd om zich te verhouden tot de verwondering en het mysterie waarin de nacht altijd heeft voorzien. Reflectie en activisme worden gemengd en experts, beleidsmakers en deelnemers worden samen gebracht om na te denken over een stad waarin een sterrenhemel weer vanzelfsprekend is. De intimiteit van het donker werkt verbindend en troostend en de duisternis kan op deze manier bijdragen aan de mentale gezondheid van de stad.

Project Wildeman onderschrijft deze gedachte en omarmt de duisternis. Daarom gaat Lichtstilte in (voor)première op het Dark Festival in Amsterdam, de grootste stad in een van de meest lichtvervuilde landen ter wereld. Wat verliezen we als we de nacht verliezen? Hoe komen we weer opnieuw in contact met de donkerte? En wat zien we als we al het licht doven?

Project Wildeman maakt nieuwe muzikale en theatrale rituelen op bijzondere locaties. Samen met het publiek en vanuit experiment en improvisatie onderzoekt Project Wildeman de vele (on)denkbare dwarsverbanden tussen de mens, technologie en al het leven op de planeet Aarde.

Zaterdag 23 en zondag 24 september / 20.30 uur
Locatie: Sint Augustinuskerk, Nieuwendammerdijk 227, 1025 LK Amsterdam
Duur: 90 minuten
Na aanvang geen toegang
Let op: er wordt een stroboscoop gebruikt tijdens deze voorstelling

Tickets: https://www.amsterdamdarkfestival.nl/catalogus/lichtstilte/

 

Audio, Cultuur, Muziek, Theater
 

Delen:

Nieuwsbrief